Derfor blir Itegra Acer-distributør

Derfor blir Itegra Acer-distributør

Etter ett år er Itegra og Acer igjen på talefot, og en ny distribusjonsavtale er etablert. Itegra-sjef Bengt Pettersen forklarer hvorfor.

Etter et år uten samarbeid er partene igjen på talefot og har inngått en ny avtale, men denne gangen vil hovedfokuset være på andre produkter enn pc-er.

Nytt fokus

- For Itegra sin del var fundamentet i samarbeidet i perioden 2005-0009 fundamentert på konsumentprodukter mot retail-kanalen. I det nye samarbeidet vil hovedfokus være på BtB-produkter mot SMB-bedrifter hvor Acer gjør en spennende satsing, samtidig som vi vil tilby konsumentprodukter mot retail, sier Pettersen.

Spesielt viktig for Itegra er det å få nærmere kontakt med forhandlerne igjen.

- Årsaken til at vi igjen tar opp samarbeidet med Acer er at vi ønsker å ta del i deres satsing på BtB/SMB, samtidig som Acer har mange trofaste forhandlere som vi i løpet av 2010 fikk mindre kontakt og samarbeid med. Denne kontakten og samarbeidet ønsker vi nå å ta opp igjen når avtalen er på plass med Acer.

Håpløs strategi

I 2010 gikk tidligere administrerende direktør i Itegra ut i media og fortalte om en håpløs strategi.

- Vi kan ikke drive lønnsomt med de nye betingelsene som Acer tilbyr, sa han til IT-Bransjen.

Pettersen ønsker ikke å si noe om betingelsene er forandret siden sist.

- Betingelsene i samarbeidet kan jeg ikke dessverre ikke kommentere, sier han. Det samme oppgir Preben Fjeld, Country manager i Acer Norge.

- Om det er gjort endringer i våre distributørbetingelser siden i fjor kan jeg desverre ikke kommentere. Det er informasjon som av naturlige årsaker er forbeholdt oss og våre distribusjonspartnere. sier han.

- Storm i et vannglass

Preben Fjeld ønsker å se fremover og er glad for at selskapene igjen samarbeider.

- Detaljer rundt hvorfor samarbeidet vårt med Itegra ble avsluttet for ett års tid siden er egentlig uvesentlig for oss i dag, men jeg kan vel si så mye som at det kan ha vært noen misfortåelser oss mellom når det gjaldt hvilke endringer Acer implementerte på den tiden, forteller han.

- Media blåste storm i ett vannglass sist, mener han og forteller at det til tross for noen misforståelser alltid har vært en god tone mellom selskapene.

- Itegra og Acer har alltid hatt et godt samarbeid så vidt jeg vet, sier Fjeld.

Pettersen har heller ikke kjennskap til noen isfront.

- Komplett-konsernet har i mange år hatt et veldig godt samarbeid med Acer, også i 2010 etter at samarbeidet på distribusjon for Itegra sin del ble avsluttet, sier han.

Felles interesser

Acer gleder seg også til å samarbeide igjen.

- Vi har store forventninger til dette samarbeidet. Vi vet hva vi kan forvente å få ut av dette samarbeidet. Itegra og Acer har felles interesser og målsetninger innenfor blant annet smb-markedet, sier Fjeld.

Avtalen mellom Itegra og Acer trer i kraft i midten av mars.

It Bransjen