Derfor får du små pakker i store esker

Derfor får du små pakker i store esker

Har du lurt på hvorfor alt du har bestilt over nettet kommer i gigantisk innpakning?

Comon.dk skriver om nettbutikker som sender minnekort, USB-er og andre småting i gigantiske pappesker. Hvorfor, lurer sikkert mange på. De større pappeskene er jo sikkert også dyrere å frankere enn de små?

Dette fenomenet er så vanlig at det finnes en egen nettside, kalt WTFpackaging.com, som samler på eksempler av de mest besynderlige innpakningene.

Standarsesker for roboten

Grunnen er ganske enkelt at roboten som håndterer mange selskapers automatiserte pakkesystem ikke er laget for å håndtere småting. Hvis man ber om å få det man har bestilt som ”pakke” med levering via posten, er det lagerroboten som tar seg av jobben, og denne pakker kun pappesker i standardstørrelser.

- Logistisk sett vil det være dyrere for oss å bruke enda mindre esker og sette opp et nytt pakkesystem, sier Morten Beutelmann, salgssjef for Komplett.dk, til Comon.

Hos konkurrenten Elgiganten, derimot, er forklaringen en litt annen:

- Grunnen er simpelthen at vi vil levere å raskt som mulig. Det betyr at hvis lageret ikke har emballasje i perfekt størrelse, så tar vi den nestbeste, så vi får sendt pakken hurtigst mulig. Det kan av og til resultere i de litt morsomme pakkestørrelsene, forklarer Frederik Danvig hos Elgiganten.

Under er en video av pakkesystemet til nettbutikken Komplett i Norge:

Les om:

It Bransjen