Dette dør ut på grunn av internett

Dette dør ut på grunn av internett

Disse tingene er internett i ferd med å ta knekken på.

Internett har utvilsomt endret måten vi lever på. Oppgaver man tidligere brukte flere dager kan nå fullføres på noen få strakser. Gammelt blir erstattet med nytt, på både godt og vondt. Den britiske avisen Telegraph har satt sammen en liste med 50 ting som er i ferd med å dø ut takket være internett, alt fra produkter til livserfaringer og vaner. Vi gir deg 15 av dem.

Du kan selvsagt se hele listen hos Telegraph.

 1. Kunsten å være uenig på en høflig måte: Det er lett å være frekk på internett. Og det er vanskelig å være enig om at man er uenig.
 2. Frykt for at du er den eneste som er uberørt av et kjendis-dødsfall: Twitter har blitt et samlingssted for folk som liker å vitse om døde berømtheter. Internett er stedet for deg som er politisk ukorrekt.
 3. Å høre på et album sammenhengende: Singelen har virkelig fått sitt gjennombrudd på internett. Nå kan du faktisk luke ut de dårlige låtene på et album.
 4. Punktlighet: Før mobiltelefonens tid måtte folk faktisk holde avtalene sine. Nå er det blitt altfor enkelt å melde fra om at man kommer for seint.
 5. Pubertetsnerver ved det første porno-kjøpet: Hvorfor stå i køen på Narvesen når du kan Google deg frem til snuskete nettinnhold i ditt eget hjem?
 6. Telefonkatalogen: www.telefonkatalogen.no.
 7. Brevskriving: Å skrive en e-postmelding er raskere og enklere. Håndskrevne brev har blitt en kuriositet.
 8. Dødtid: Det har blitt mye enklere å bruke tiden på meningsløse spill og nettsider i stedet for å fundere over livet mens man venter på klesvasken.
 9. Fotoalbum og lysbilder: Bilder deles nå på Facebook, Flickr og andre nettbaserte bildetjenester. Og som regel blir de bare liggende og støve på harddisken.
 10. Er ikke de døde? Er ikke de homofile?: Sjekk Wikipedia. Du skal være langt utenfor internettets grenser for at du ikke skal få sjekket om Britney Spears er død eller ikke.
 11. Å kunne telefonnummer utenat: Hvorfor pugge nummer, når du kan navnet i kontaktlisten din?
 12. Geografisk kunnskap: GPS.
 13. Konsentrasjon: Mens du tenker på en viktig arbeidsoppgave kan du laste ned Gmail-en din, sjekke Facebook, samtidig som du blar mellom VG.no og Dagbladet.no. Puh. Og så var det den oppgaven, da.
 14. Kabal: Gamledagers tidtrøyte er det ingen som husker lenger. Nå er det Flash-spill og Mafia Wars som gjelder.
 15. Lunsjpausen: Det har blitt altfor enkelt å spise matpakka mens man tar sin daglige nettnyhetsrunde.

Les om:

It Bransjen