Dette er historiens kjedeligste dag

Dette er historiens kjedeligste dag

Nettsted basert på kunstig intelligens har kvernet gjennom verdenshistorien.

Hver dag skjer det noe. Bare klikk deg inn på Wikipedia og en vilkårlig dato. Noen blir født, noen dør, hendelser skjer, fly styrter, produkter lanseres og nye regjeringen blir innsatt.

Noen dager skjer det mer enn andre. Men hvordan finner man ut om den ene dagen er mer interessant enn den andre?

Et nytt nettsted med det lite pretensiøse navnet ”True Knowledge” mener å ha svaret. Søkemotoren henter informasjon fra ulike kilder på nettet. Ut fra den har de kommet til en konklusjon.

11. april 1954 er den kjedeligste dagen i historien!

Forstår fakta

Trueknowledge.com er basert på kunstlig intelligens (Artificial intelligence, AI) og kaller seg verdens første AI-søkebase. Den kan gi svar på det meste.

Til forskjell fra andre søkemotorer, som oftest er basert på relevante lenker på verdensveven, påstår nettstedet at deres løsning forstår innholdet i dataene og viktigheten av de ulike referanser i faktaene.

På denne måten kan nettstedet vurdere datoer, for eksempel gjennom spørsmål som ”Hvem ble født 3. mai 1983?”, ”Hvem døde 16. januar 2001?” og ”Hva skjedde 3. april 2006?”.

Skanner dager

Trueknowldge.com har oversikt over 300 millioner faktaopplysninger om personer, hendelser og steder. Det gir dem, ifølge egne ord, ”objektive” svar på spørsmål som ”Hva er den kjedeligste dagen i historien”.

For moro skyld har nettstedet laget et skript for få svaret på sistnevnte spørsmål. Søket er i første omgang satt fra 1. januar 1900 til nå.

Kjedelig er i grunn et subjektivt begrep. For en 14-åring er kjedelig noe helt annet enn for en 45-åring, for eksempel. Derfor valgte Trueknowledge å definere ”kjedelig” som dagen med færrest hendelser.

Slik kom de frem til denne uberømmelige aprildagen i 1954.

Ingenting skjedde

På 11. april 1954 var det ingen personer av viktighet som døde eller ble født. Heller ingen nevneverdig hendelse fant sted. For eksempel året etterpå, på 11. april, styrtet flyet Kashmir Princess, som var ment å drepe den kinesiske statsministeren Zhou Enlai (som ikke rakk flyet, men 16 andre ble drept).

Dagen etter den kjedeligste dagen, 12. april 1954, tok Bill Haley & His Comets opp skiven "Rock Around the Clock", i New York City.

Men selveste 11. april 1954? Ingenting.

Er du uenig? Vet du om noe særdeles viktig som inntraff 11. april 1954? Rop ut i kommentarfeltet under!

Les om:

It Bransjen