Dette er verdens første økomus

Dette er verdens første økomus

Plastfri mus med biologisk nedbrytbare materialer til 99 kroner fra Fujitsu.

Fujitsu ønsker å opprettholde en profil som smart og miljøvennlig. I fjor kom det resirkulerbare tastaturet og de har i flere år hatt pc-er hvor sentrale komponenter som hovedkort har vært uten farlige tungmetaller.

Siste skudd på stammen er en 100 prosent resirkulerbar økomus. All plast i denne er erstattet av biologisk nedbrytbare alternativer.

Til å spise opp

Overflaten skal ha et kvalitetspreg, og grepflatene har et materiale som skal gi godt grep. I likhet med andre mus i denne klassen har den skrollehjul, og en optisk sensor med 1000 dpi-oppløsning.

- Det er summen av alle de små initiativene som faktisk gir resultater. Denne musen er nok et bevis på at det er mulig å begrense bruken av ikke-resirkulerbare materialer i produktlivssyklusen, sier Kjell-Erik Tenold, administrerende direktør i Fujitsu Norge.

Reduserte CO2-utslipp

Gevinsten er ikke bare mindre søppelfyllinger siden musa er biologisk nedbrytbar. Også tilvirkningen av M440 har fordeler med reduserte CO2-utslipp, og mindre giftige tilsettingsstoffer etter at PVC er tatt ut av prosessen.

Fujitsu anslår at de sparer 60 tonn med plast på å velge de miljøvennlige alternativene.

Norsk pris blir 99 kroner.

It Bransjen