Digitalt våpensalg ga 15 millioner

Digitalt våpensalg ga 15 millioner

Men det er ikke så alvorlig som det kanskje høres ut. Våpenet finnes bare i nettspillet Dark Orbit.

Dataspillet Dark Orbit er et såkalt "free-to-play"-spill, hvor det i utgangspunktet er gratis å spille, men hvor man kan kjøpe spillutvidelser eller utstyr til spillefigurene sine for ekte penger.

Denne gratismodellen står i motsetning til den tradisjonelle modellen, hvor man betaler en bestemt sum hver måned for å spille.

Dark Orbit, som utvikles av tyske Bigpoint, er et nettspill som foregår i verdensrommet. I spillet styrer man et romskip i kamp mot datagenererte fiender og andre spillere.

Rundt om på forskjellige steder i spillverdenen kan man finne små droner som gjør romskipet mer effektivt i kamp. Man kan ha totalt ti slike droner i spillet, ifølge nettstedet Gamesbrief.

De første ni dronene er forholdsvis lette å finne.

Den siste dronen er serimot svært vanskelig å få tak i, og krever mye investering i form av arbeid tid i spillets høyeste nivåer.

Dyr drone

Kanskje det var derfor Gambit valgte å legge den siste dronen ut for salg i spillets nettbutikk.

Pris: 1.000 euro, eller i underkant av 8.000 kroner.

På tross av den skammelige høye prisen regner man alltid med at det er enkelte av spillerene som heller vil bruke ekte penger for å slippe å investere den tiden det kreves for å skaffe dronen.

Da er det lett å forestille seg smilet til Bigpoint da dronen, etter fire dager i nettbutikken, var kjøpt av over 2.000 spillere i løpet av fire dager.

Resultatet er over 15,5 millioner kroner rett i banken for Bigpoint. Og det er fortsatt flere som kjøper.

Les om:

It Bransjen