Disketten nekter å dø

Til tross for dystre spådommer nekter den gode, gamle disketten å dø.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært spådd at disketten er på vei til teknologikirkegården, for å holde selskap med hullkortet og kassetten. Men fortsatt etterspørsel gjør at flere selskaper fortsetter å produsere både disketter og diskettstasjoner.

LES OGSÅ: Vil gjenopplive disketten

Nyeste tilskudd på markedet er Lindy Electronics eksterne diskettstasjon med usb-tilkobling. Stasjonen kan både lese og skrive vanlig 1,44 megabyte 3,5-tommer disketter. USB Floppy har en overføringshastighet på 12Mbit/s, noe som er raskere enn diskettene selv støtter.

Strøm hentes via usb-porten, dermed er det ikke behov for ekstern strømforsyning.

Barry Edmonds fra Imation sier at disketter fortsatt blir mye brukt, spesielt innenfor skolesektoren. Derfor fortsetter selskapet å produsere dem.

- Vi vet at kundene fortsatt bruker 3,5-tommers disketter, for det er fortsatt etterspørsel etter dem. Selv de av oss som foretrekker minnepinner har vel opplevd at vi plutselig sitter der med en diskett med viktig innhold, og skulle ønske at vi hadde en enkel metode for å hente ut innholdet, sier Lindy Electronics produktsjef, Stephen Fawcett til amerikanske PC World.

Det begynner å bli lenge siden nå, i datamaskinens steinalder, at operativsystemene ble lagret på store disketter. Skulle vi gjort det samme med for eksempel Windows XP eller Vista ville det gått med flere tusen disketter.

Lindys USB Floppy fungerer med Windows 98SE til Vista, samt Linux og Mac OS 8.6 og nyere versjoner. Prisen er satt til 60 dollar, og diskettstasjonen er allerede i salg.

LES OGSÅ: 32 MB på vanlig diskett