Disney gjør pc-en barnevennlig

Disney gjør pc-en barnevennlig

En ny minnepinne fra Buffalo og Bandai gir pc-en et barnevennlig og trygt grensesnitt.

Den lille usb-dingsen Pasocon er utformet som en nøkkel og laget på lisens fra Disney. Nøkkelen forvandler det trauste (og skumle?) Windows-grensesnittet til et barnevennlig og Disney-inspirert system.

Det eneste du som bekymret forelder trenger å gjøre er å plugge inn den lille nøkkelen i en ledig usb-port. Deretter vil pc-en logge ut den aktive brukeren, for så å installere programvaren som ligger på den nøkkelformede minnepinnen.

Vel inne i barnemodus kan ungene surfe på trygt, uten å risikere å ende opp på med lugubre nettsteder. Foreldre kan også sette restriksjoner på hvilke programmer og filer barna skal ha tilgang til. Det er også mulig å sette opp faste tider for når barna kan bruke pc-en.

Buffalo og Bandai hentet inn lisens fra Disney i Japan, og fikk dermed lov til å pynte nøklene med Disney-motiver, samt å bruke Disney-motiver som bakgrunnsbilder i det barnevennlige systemet.

De Disney-utsmykkede nøklene skal være klare for salg i løpet av september. Prisen er satt til 3 500 Yen, eller rundt 180 norske kroner. Hvorvidt nøkkelen også vil komme i salg her til lands gjenstår å se, men med tanke på at verden er full av bekymrede foreldre, er det ikke umulig at Buffalo vurderer lansering også utenfor Japan.

Les mer hos Tech On.

LES OGSÅ: Barnslig elektronikk fra Disney

It Bransjen