Disse leder It-Barten

Disse leder It-Barten

Dell fortsatt på lagtoppen, HP på individtoppen. Men it-nettverket som sådan vant hele gårsdagens Movember-galla!

HPs Arne Sandsmark drar fra på individlista, hans bart har egenhendig samlet inn nesten 33.000 kroner når It-Barten med lynrask hårvekst nærmer seg slutten.

Dells Mahad Awaleh kniver nå kontinuerlig mot Websteps Arnt R. Aasen om andreplassen, klokka 11:40 var sistnevnte hårfint forbi førstnevnte, og klokka 12 var forskjellen 81 norske mustasj-kronasj.

På lagsiden har Dell tilsynelatende ladet opp Jedi-sverdet, for nå går det slag i slag med pengene. Etter at de dro i land en førsteplass forrige fredag, har de økt forspranget med skyhøy margin. Nylig passerte de hele 100.000, og lå faktisk en god stund som beste nasjonale lag, til og med foran den pengesterke oljebransjen.

Gårsdagens bolletriks, Operasjon Bartverk, var potensielt prikken over i-en. Nå har laget 105.490 kroner på bartekontoen.

- Fy flaten, sabla bra av både Dell som team og HPs Sandsmark som enkeltperson! Herre jemini!, sier Computerworld-journalist Leif Martin Kirknes i et intervju med seg selv.

- Meget høyt nivå på hashtag it-barten i år! Generell heder til alle!

Oljebransjen lot seg imidlertid ikke pelle under nesa, og for øyeblikket har Ge Mo & Tash gjenerobret den nasjonale førsteplassen med 121.067 som saldo.

Kanskje kommer Steindal

Nok utenriksstoff, tilbake til it-barten, selve kjernen av vårt dekningsområde. Vi ser at HP ikke slipper Dell ut av synet, de ligger bare rundt 25 lapper bak.

HP ser nå ut til å ha satt alle kluter inn på å få Sandsmark som individ-vinner, og like mye fiffig som det er helt naturlig, gir dette også automatisk utslag på lagkontobalansen.

På samme måte slipper heller ikke konsoliderte Evry HP helt ut av synet, Evry ligger ditto rundt 25K bak andreplassen.

Det er i morgen klokka 23:59:59:59:59 at seiersbarten kåres.

- Det er ikke bart, alt som glimrer, men en bart spart er en bart tjent, sier Kirknes, som i all frekkhet tillater seg å leke finansanalytiker:

- Vi har gjennomgående sett Dell-barten vokse jevnt, mens HP har hatt en tendens til å rykkvokse med større summer rundt hver fredagsmåling. Derfor vet vi ikke nå om HP sitter på skjulte formuer som sprøytes inn som Botox helt på tampen, påpeker han.

Kirknes viser til at dette tilsvarende en teknikk Microsofts toppmustasjfører Ørjan Steindal rullet ut på tampen av fjoråret, som blant annet førte til at alt håp var ute for HP. HP måtte finne seg i å se Steindal posere med et overlegent smil og et påfugl-trofé i Computerworlds spalter. Det kalles gjerne å «dra en Steindal» i bartekampmiljøet

- Samtidig kan det fra den andre siden også hende Dell sitter på store ordrereserver - det er for eksempel ikke sikkert de har overført pengene fra torsdagens Operasjon Bartverk ennå. En slags Steindal-reverse-taktikk, sier Kirknes, før han legger til:

- I tillegg har det vært stille fra Microsoft. Altfor stille. Her er det mangfoldige ugler i mosen. Får vi se en «Super-Steindal strikes back» fra Microsoft?

Seiersnettverket

It-Barten som sådan ruler hele bar(te)gata og norske Movember, uavhengig av oljebransjens smårusk og småsnusk.

Det ble tydelig på gårsdagens Movember-galla på Youngstorget i Oslo, hvor anslagsvis én av fire besøkende var fra nettopp It-Bartens nettverk.

Her ble det det ut fem priser, og i samtlige kategorier var det vinnerkandidater fra It-Barten. Og du store alpakka - samtlige kategorier ble vunnet av representanter fra nettopp It-barten.

- Jeg holdte kontinuerlig på å sette øl i vrangstrupen. Det var fullstendig overlegent!, sier Kirknes.

Marcellos kaptein Svein-Ole Retteråsen ble kronet til både årets Movember-kostyme (takket være en fabelaktig bartepreget dress) OG årets Movember-par (sistnevnte nødvendigvis i samarbeid med sin partner). Han var også nominert blant fire til å bli årets internasjonale Movember-kandidat.

Resten av prisene vant kort fortalt Dell. Alisan Senel vant årets «lameste» bart, Mette Westby ble kåret til beste «mo sista» (en dame fra team PCSS var også nominert) og Jon Rossland (han som ledet i It-Bartens Q1) vant prisen for flotteste bart.

Sistnevnte «toppa heila driden», som de gjerne sier i Stavanger, da han ble utkronet årets internasjonale Movember-kandidat. Han skal dermed representere Norge som norske Mr. Movember i en slags internasjonal bartefinale.

Snart halv million!

Til sammen har It-Barten til nå samlet inn kr. 493.212 (per kl. 12), og som Thomas Barth*1 fra Software Inmovation påpeker er 500K dermed på imponerende vis innenfor rekkevidde.

- Bare å bøye seg i støvet for MoDell - 500K går lett som en plett for It-Barten i år!, sier han.

Ettersom topp tre på individlista alle har fått seg en barbermaskin, er det nå Dells kaptein Andreas Haug, som har fjerdeplassen på individlista, som plutselig får en pakke fra Gillette i postkassa (forhåpentlig på et tidspunkt da postkassa hans ikke er full av skjegg).

(Fotnote *1 = Her føler jeg meg alltid fristet til å legge på en (!) bak etternavnet, for det er faktisk det han heter, men det er begrenset hvor mange saker kan gjøre dette. Har derfor gått over til en fotnote i stedet.)

It Bransjen