Distribusjonstrøbbel for Dell

Distribusjonstrøbbel for Dell

Jobben med å få på plass et distribusjonsnettverk i Europa har vært vanskeligere enn antatt.

Dell innrømmer nå at jobben med å etablere et paneuropeisk distribusjonsnettverk for volumprodukter som pc-er og servere har vært mer komplisert enn selskapet først antok.

I Nord-Amerika har produsenten inngått distribusjonsavtaler med Tech Data og Ingram Micro. Samtidig som Dell fortsetter å se etter nye distribusjonspartnere håper de nå på å utvide disse avtalene til å gjelde Europa innen utgangen av 2009.

Men jobben med å samkjøre de allerede definerte varenumrene i regionen har vært mer kompleks enn forventet. Det sier Greg Davis, direktør for Dells globale salgskanaler, til britiske Microscope.

- Både det vi gjør av tilpasninger og selve distribusjon er basert på en lagerbeholdningsmodell der produktene konfigureres til den enkelte bestilling. Det har medført nødvendig endringer i prosessen, sier Davis.

- Dette har vi allerede gjort i USA, og det er unektelig utfordringer rundt prekonfigurerte maskiner. Dette jobber vi med, men når det i tillegg er snakk om flere land blir utfordringen større.

Davis mener Dell vil finne en løsning på problemstillingene, men ønsker ikke å gå ut med noen dato for når en europeiske distributørnettverk kan være på plass.

LES OGSÅ: Dell vil bli systemintegratør

Les om:

It Bransjen