Dnb Nor og Telenor med mobilbetaling

Dnb Nor og Telenor med mobilbetaling

DnB Nor og Telenor etablerer TSM Nordic, og lanserer betaling med mobiltelefon i Oslo før sommeren.

I tilretteleggingen for betaling med mobiltelefon mener DnB NOR og Telenor at det vil være behov for en aktør som kan distribuere og vedlikeholde betalingskort og billetter i mobilen på vegne av kortutstedere og billettutstedere og i samarbeid med mobiloperatører.

Det er bakgrunnen for at TSM Nordic AS (Trusted Service Manager) blir etablert som en ny tillitsaktør i økosystemet for mobiler med såkalt Near Field Communication (NFC), skriver selskapene i en pressemelding.

Dnb Nors Bent Bentsen blir daglig leder i det nye selskapet og Telenors Hanne Sjursen styreleder.

- Med etableringen av TSM Nordic markerer Dnb Nor og Telenor at vi ønsker å ta en posisjon i markedet for betalingsløsninger basert på ny, kontaktløs teknologi, sier Hanne Sjursen i meldingen.

Tester i Oslo

Selskapene er godt i gang med å legge til rette for at norske forbrukere skal kunne bruke mobiltelefonen både til å handle varer og til å betale og lagre billetter og månedskort. Ny teknologi i både SIM-kortet og i mobilen gjør det nå mulig å bruke mobiltelefonen på denne måten. Dnb Nor og Telenor skal teste ut teknologien blant forbrukere og i butikker på strategiske knutepunkter i Oslo sentrum fra første halvår 2008.

Utprøvingen i Oslo sentrum vil være den første av sitt slag i Norden og blant de første i verden basert på standardiserte komponenter, ifølge selskapene. Løsningen vil være tilpasset mobiltelefoner utstyrt med NFC, SIM-kort i mobiltelefonen for sikker lagring av betalingsprogram og personlige data samt MasterCards Paypass-betalingsløsning.

Les om:

It Bransjen