Domeneshop og kundene var nede

Domeneshop og kundene var nede

Nettsidene gikk ned for telling grunnet langvarig strømbrudd i Oslo.

Domeneshop er nå oppe igjen. Les hele saken her:

Domeneshop lover å ta grep

Domeneshops webhotell har ligget nede i ettermiddag. Webserverne serverer ikke sider, og domenene i seg selv gir ikke ping-reply.

- Hei, og velkommen til Domeneshop. På grunn av et lengre strømbrudd i Oslo er våre epostservere og webservere nede. Hafslund jobber med å få rettet opp problemet. Vi beklager dette. Du kan lese mer på www.domeneshop.no, er responsen fra telefonsvareren til bedriften, som så bryter samtalen.

Det går imidlertid ikke an å lese mer på www.domeneshop.no, for også deres egne sider er nede.

Men en versjon av siden i Googles cache, kan legge til følgende opplysninger:

Mye som ikke fungerer

«Alle domenenavn og DNS-tjenester fungerer som normalt. Har du domenenavn registrert gjennom Domeneshop, men ingen hosting-tjenester (web/epost/colocation) hos oss, er du ikke berørt av strømbruddet. Webhotell fungerer i øyeblikket IKKE. WWW-videresendinger fungerer i øyeblikket IKKE. Å lese/sende epost gjennom Domeneshop fungerer i øyeblikket IKKE. Epost sendt til kunder hos Domeneshop blir forsinket, men ikke tapt. Forsinket mail vil bli levert i løpet av kvelden/natten, og forhåpentligvis vil alt fungere som normalt igjen fra i morgen tidlig. Colocation-tjenesten fungerer i øyeblikket IKKE. Vår hjemmeside www.domeneshop.no og telefonsupport (03333) fungerer i prinsippet, men på grunn av stor pågang kan det til tider være vanskelig å komme gjennom. »

Aggregat på vei

Status Domeneshop har fått fra Hafslund er at problemet skal være rettet rundt kl. 15.30. Imidlertid kan det ta noe lengre tid, etter det Computerworld får opplyst fra Hafslund.

- Ståa er at vi har hatt to feil i nettstasjonene som forsyner siste leddet ut til kundene. Det vil ta litt tid å fikse det, men det blir midlertidig løst ved at vi kobler på aggregat til feilen blir rettet permanent. Vi har fått inn aggregat på den ene nettstasjonen nå, den andre vil være på plass i løpet av et kvarters tid, sier informasjonssjef i Hafslund, Kjell Stangård.

Området i Oslo som er berørt, er Grønland.

- Feilutretting vil pågå parallelt, så det skal ikke ta så lang tid det heller. Det har vært et bryterfall som ofte indikerer kortslutning, sier Stangård.

Les om:

It Bransjen