Drar kortet for 254 milliarder kroner

Drar kortet for 254 milliarder kroner

Ferietider er gode tider for kortomsetningen, og nordmenn blir stadig ivrigere brukere av korthandelen.

Ifølge tall fra Nets Norge har vi brukt kortet 676,5 millioner ganger i år, en vekst på ni prosent sammenlignet med de sju første månedene i fjor.

Totalt er omsetningen 254 milliarder kroner med kort, en vekst på sju prosent sammenlignet med januar til og med juli 2010.

Ferie i Norge

Tallene viser at vi også i sommerferien brukte kortene hyppigere enn tidligere. I juni og juli ble betalingskortene brukt for 210 millioner ganger. Det er 6,2 prosent mer enn i fjor sommer.

- Dette er en indikasjon på at mange kan ha tatt sommerferien i Norge. I vår reise-livsundersøkelse, utført av Synnovate, fremkom det at halvparten av oss ville tilbringe ferien i Norge, sier informasjonssjef Sigbjørn Larsen i en pressemelding.

Mer kredittkort

Det er først og fremst bankkort som blir brukt til å betale med, men undersøkelsen viser at folk har lettere for å bruke kredittkortene på sommeren. Hittil i år er andelen kortbetalinger som ikke inkluderer bankkort 6,5 prosent. I sommer var andelen på 8,8 prosent.

- Dette kan tyde på at flere bruker kredittkort om sommeren enn ellers i året. Dette ser også ut til å stemme overens med funn fra Nets sin reiselivsundersøkelse. Her fremkom det at 17 prosent betaler sommerferien med kredittkort, sier Larsen.

I løpet av året tror Nets det vil bli gjennomført i overkant av 1,2 milliarder kortkjøp.

Les om:

It Bransjen