Å drepe amerikanere er nyhet

Å drepe amerikanere er nyhet

I et nytt skytespill kan man drepe amerikanske soldater og redde iranske atomeksperter.

Når amerikansk ungdom dreper omtrent hvem som helst i verden i et dataspill er det vanlig praksis, men med en gang noen dreper amerikanere er det omdiskutert og en nyhet. I et nytt spill får iransk ungdom drepe amerikanske og israelske soldater.

En av oppgavene i spillet er å redde tre iranske diplomater og en journalist som ble kidnappet i 1982. Til forskjell fra mange lignende vestlige spill er det israelske og amerikanske tropper iranske ungdommer nå får skyte på, skriver Dagbladet.

Spillet «The Special Operation» er foreløpig siste innlegg i propagandakampen mellom amerikanske og iranske spillutviklere. Spillet er sannsynligvis en reaksjon på at den amerikanske episodebaserte spillutvikleren Kuma Reality Games i 2005 lanserte et spill som lar deg angripe iranske atomanlegg.Tidligere har Kuma blant annet latt deg fange en virtuell Saddam Hussein og spille John Kerry i Vietnam.

- Dette er vårt forsvar mot fiendens kulturelle angrep, uttalte Mohammad Taqi Fakhiran ifølge AP. Han er leder for den islamske studentunionen i Iran som har vært med på å utvikle det nye spillet.

Blant de som skal reddes i det nye iranske spillet er to atomforskere.

- Politiske spill er en økende trend, kommenterer Torill Elvira Mortensen, førsteamanuensis ved avdeling for mediefag på Høyskolen i Volda, til avisa.

Les hele saken på Dagbladet Magasinet .

Les om:

It Bransjen