Er du ekstremt sulten nå?

Er du ekstremt sulten nå?

Det kan rett og slett skyldes at du sitter foran en datamaskin, ifølge ny forskning.

Forskere fra Canada har funnet ut at mentalt arbeid, for eksempel foran en datamaskin, kan gi deg overdreven lyst til å spise noe.

I testen, som er gjengitt i Psychosomatic Medicine Journal, lot forskerne en gruppe mennesker utføre forskjellige typer arbeid, for så å gi dem fri tilgang til buffet.

Gigantappetitt

I testen viste det seg gjennomgående at personer som utførte arbeid som medførte stor hjerneaktivitet, slik som å lese eller arbeide foran en dataskjerm (sa noen programmering?), hadde betydelig større appetitt enn de andre.

Derfor har forskerne resonnert seg frem til at slikt appetittvekkende arbeid noen ganger rett og slett kan føre til fedme.

- Vi har kommet frem til at mental arbeid gir en stresspåvirkning som kan stimulere appetitten, sier en av forfatterne, Angelo Tremblay.

I tillegg viser forskningen at slikt arbeid også påvirker kroppens behov for glukose.

Kan forklare fedmeboom

Alt dette tatt i betraktning hevder Tremblay at den økende tendensen til overvekt og fedme i vesten kan ses i sammenheng med økningen i bruk av it.

Forskerne innrømmer forøvrig at undersøkelsen ikke er 100 prosent på stell rent vitenskapelig da det kun var 14 mennesker med på undersøkelsene. De lover imidlertid å igangsette et større prosjekt på området i nær fremtid.

Les om:

It Bransjen