Ebay-sjefen gir seg

Ebay-sjefen gir seg

Dotcom-dronningen som overlevde bobla, Meg Whitman, gir seg på toppen.

Ebay leverte bedre resultater enn ventet av børsanaytikerne. Deretter kunngjorde alle nettauksjonssteders mor at det er på tide å gi seg. Meg Whitman har ledet Ebay i ti år, som er neste uforskammet lenge i denne bransjen.

I kvartalet som endte ved årsskiftet nådde Ebay en omsetning på 2,18 milliarder dollar, drøyt 11 mrd. kroner, som er en økning på 461 millioner dollar fra same periode i 2006. Analytikerne forventet en omsetning på 2,14 mrd. dollar.

Datterselskapene Paypal, Stubhub og Skype gjorde det svært bra, og annonseinntektene var også uvanlig gode, melder Ebay. Nettoinntektene kom på 531 millioner dollar, eller 39 cent per aksje. Det er også en klar vekst fra et år tilbake, da nettoinntekten var 246 mill. dollar, eller 25 cent per aksje, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Whitman overlater både konsernsjef- og president-tittelen til John Donahoe 31. mars, men blir sittende i selskapets styre, etter å ha fullført sin tiårsplan.

Da Whitman begynte som leder i Ebay i mars 1998 hadde selskapet 30 ansatte og en utelukkende amerikansk virksomhet som omsatte for 4,7 millioner dollar. Dagens Ebay har 15 000 ansatte over hele verden og en omsetning på nær 7,7 milliarder dollar.

- Jeg er svært stolt av Ebays resultater i 2007, men også svært trygg på vår framtid, sier Whitman. .

Les om:

It Bransjen