Elektronikkbransjen frykter 2009

Elektronikkbransjen frykter 2009

Salget falt seks prosent i 2008 og flere hundre butikkansatte får sparken. Verre kan det bli.

Fagbladet Elektronikkbransjen forteller at den totale omsetningen av forbrukerelektronikk gikk ned fra 31,1 milliarder i 2007 til 29,3 milliarder i 2008.

Dette utgjør et fall på seks prosent.

Nedbemanner, men utvider

Og med omsetningsfallet følger nedbemanninger. Expert skal kvitte seg med opptil 150 årsverk, og Elkjøp reduserer med opptil 130 årsverk.

Expert stenger blant annet en butikk i Sandvika, men:

- Vi har planer om å åpne flere butikker i 2009, og ser på hvilke muligheter det finnes i å hente overtallige ansatte til de nye butikkene, forteller kommunikasjonsdirektør Philip Straumsheim i Expert til Elektronikkbransjen.

Også Elkjøp skal planer om å øke antall butikker, tross omsetningsfall og nedbemanning.

- Vi fortsetter investeringsplanene våre i forhold til Ekjøp Mega Store, og planlegger å åpne 15 slike i løpet av tre år, sier informasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkøp til bladet.

Ikke alt faller

Samtidig som omsetningen falt, finnes det lyspunkter. Salget av pc-er økte mot slutten av året, mye takket være mini-pc-er. Dette førte ifølge Elektronikkbransjen til en rekordomsetning innen datasegmentet på 4,9 milliarder kroner. 5,3 prosent mer enn året før.

Elektronikkbransjen skriver at bransjen frykter året 2009, i likhet med mange andre. Første halvår ser ut til å bli svært vanskelig, og prognoser fra Stiftelsen Elektronikkbransjen spår ytterliggere omsetningsfall i det nye året.

Les om:

It Bransjen