En av fire bruker Firefox

En av fire bruker Firefox

Har nådd en milepæl i brukermasse, oppdaterer Firefox 3.6 til beta 2.

25 prosent av nettets brukere, bruker Firefox, ifølge selskapet Net Applications, som overvåker 40.000 nettsider for å dra ut statistikk.

- Firefox nådde 25 prosents-milepælen på søndag, sier Vince Cizzaccaro, administrerende direktør i målingsselskapet, til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Han har alltid ment nettleseren ville være i god posisjon til å konkurrere med Internet Explorer om de klarte å karre seg opp til 10 prosent brukermasse. Det klarte Firefox i mars 2006, ifølge selskapets tall.

Overgår målsettinger

Direktør for utvikling i Mozilla-miljøet, Asa Dotzler, forteller at Mozilla hele tiden har overgått egne målsettinger.

- Før vi lanserte Firefox 1.0, sa teamet at om vi nådde fem prosent, kunne vi forbli levende og nyttige. Får du ikke fem prosent, får du ikke sitte ved bordet.

Firefox 1.0 kom 9. november 2004. Men Firefox fortsatte å vokse, også forbi 10 prosents markedsandel.

- Da vi nådde 10 prosent globalt, nærmere 20 prosent i Europa, visste vi at vi hadde en god nok plattform. Ikke bare et sete ved bordet, men et solid sete, sier Dotzler.

- Da vi nådde 20 prosent ble vi den foretrukne nettleseren for alle som visste hva en nettleser er.

3.6 rundt hjørnet

Og fra 1. november til 7. november ligger Firefox på 25,1 prosents brukermasse. Internet Explorer har 63,3 prosent, Apples Safari 4,4, Google Chrome 3,9 og Opera 2,3, ifølge Net Apps.

Nå nærmer det seg også for Firefox 3.6. Den ble lansert som beta 30. oktober, og forrigge uke oppgraderte Mozilla til Firefox 3.6 beta 2. Brukermassen ligger på rundt en kvart million, ifølge Mozilla selv.

De satser på å lansere RC-versjon, versjonen mellom beta og ferdig vare, 26. november – Thanksgiving i USA. Mozilla satser på å lansere ferdig vare innen året er omme.

It Bransjen