En av tre handler julegaver på nett

En av tre handler julegaver på nett

Men de gamle kjøper fortsatt presangene på gamlemåten.

I årets julehandelsundersøkelse som TNS Gallup har gjennomført på vegne av Nets viser at en a tre nordmenn kommer til å handle julegaver på nett i år.

Menn kjøper mest

- I undersøkelsen fremkommer det at 36 prosent forventer å handle noen av julegavene på Internett. Halvparten av alle mellom 15 til 29 år forventer å handle på nett. Men den største gruppen av netthandlende nordmenn finnes i aldersgruppen 30 til 44 år, hvor hele 56 prosent opplyser at de forventer dette, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets i en pressemelding.

Andelen av de over 60 år som forventer å gjøre unna noe av julehandelen på nett er stabil og ligger på 11 prosent.

På nett er det fortsatt menn som er de mest aktive nettkjøperne, geografisk sett holder de fleste nettnissene til i Oslo, Akershus, Trøndelag og Nord-Norge.

Til sammen regner 38 prosent av den mannlige andelen av befolkningen og 34 prosent av den kvinnelige andelen med at de vil gjøre noen av kjøpene på nettet før jul.

- I gjennomsnitt sier menn som forventer å handle på nett at de regner med å legge igjen 1854 kroner i ulike nettbutikker, mens kvinner i snitt forventer å bruke 1713 kroner på nettjulegavene, sier Tjore.

Han fortsetter med å si at aldergruppen 45 til 59 år er de som forventer å bruke mest penger på netthandel, og her er snittet på 2533 kroner etterfulgt av de over 60 år som i snitt forventer å bruke 2001 kroner.

Det er kun små geografiske forskjeller hvor netthandlende “julenisser” bor. Og både i Oslo og Akershus, Trøndelag og Nord-Norge oppgir 38 prosent av innbyggerne at de kommer til å handle noen julegaver på nett.

- Ser vi på beløp forventer netthandlerne fra Oslo og Akershus å bruke mest penger på Internetthandel før jul, her er snittet 2157 kroner, forteller Tjore.

Starter tidlig på nett

Som tidligere år fremkommer det at mer enn tre av fire netthandlere starter julehandelen på nett i løpet av november eller tidligere.

- 18 prosent starter julehandelen på nett i oktober eller tidligere, men det er i november netthandelen trolig opplever mest trykk. Hele 59 prosent av netthandlerne sier de planlegger å kjøpe julegaver på nettet i løpet av november, sier Tjore.

Av de som handler inn julegaver på Internett sier en av tre at de forventer å handle mist halvparten av gavene på nettet. I tillegg er det mest harde pakker fra julenissene på nett ser etter.

Netthandlerne forventer i stor grad å kjøpe harde pakker som bøker, filmer, leker, spill og datautstyr.

- Men enkelte kan forvente seg andre gaver fra netthandlende familiemedlemmer, blant annet er det ti prosent som forventer å kjøpe reiser og ferieturer. Åtte prosent sier de vil kjøpe opplevelser, sier Tjore.

Fem på topp - dette kommer Internetthandlende julegaveshoppere til å kjøpe i år:

  • Bøker - 38 prosent
  • Film og DVD - 35 prosent
  • Leker og spill - 27 prosent
  • Datautstyr - 22 prosent
  • El-artikler - 21 prosent

Les om:

It Bransjen