En av tre kan miste jobben i Scribona

En av tre kan miste jobben i Scribona

Tech Datas oppkjøp av distributøren Scribona kan få store følger for Scribonas ansatte. Kanskje må en av tre finne seg en annen jobb.

Hvis alt går som ledelsen i både Tech Data og Scribona vil, tar den amerikanske distributørkjempen over Scribonas virksomhet. Scibonasjef Fredrik Berglund er ifølge IDG-nettstedet it 24 kjempefornøyd og mener at de to selskapene står veldig godt til hverandre.

- Den kunnskapen som finnes i begge selskapene kommer til å skape et godt selskap og det var viktig når vi gikk videre, sier Berglund.

LES OGSÅ: Tech Data kjøpte Scribona

- Vi er veldig sterke på enterprise-siden og Tech Data har stor kunnskap om breddedistribusjon, så vi kommer til å skape et selskap som kan utvikle distribusjonsforretningen på en bra måte.

Berglunds egen rolle er usikker, men toppsjefen bedyrer at han skal jobbe hardt i hvert fall til alt i forhold til oppkjøpet er klart.

- Deretter skal jeg tenke på det. Så langt har jeg ikke tenkt et øyeblikk på det, sier han.

Usikre

Den samme usikkerheten omfavner også de andre ansatte i Scribona. Berglund sier at de regner med at to tredjedeler av de ansatte i Scribona vil tilbys jobb i Tech Data. Men det betyr naturligvis at en av tre kan miste jobben.

Scribonas norgessjef Tore Løveid melder likevel om en forsiktig optimisme.

– Stemningen er relativt god, og nyheten har blitt tatt relativt godt i mot blant de ansatte, sier han.

– Til tross for at en av tre ansatte kan komme til å måtte gå?

– Da er det viktig å vite litt hvordan verden ser ut. Nå har jo Tech Data ikke en så stor operasjon i Norge som i Sverige eller Finland, sier han og ønsker ikke å utdype temaet noe mer.

It Bransjen