Én milliard mennesker på nett

Én milliard mennesker på nett

Internett har passert en milepæl. Over en milliard mennesker surfet på nettet i desember.

Internett passerte én milliarder surfende for første gang i desember, ifølge registreringer fra selskapet Comscore.

Det er, ikke sjokkerende, Kina som har flest folk på nett, med 180 millioner, 18 prosent av de totale brukerne. USA havner på andreplass med sine drøyt 163 millioner surfere, mens Japan innehar tredjeplass med nesten 60 millioner nettbrukere.

Dernest følger Tyskland med 37 millioner og Storbritannia med 36 millioner, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Visjonær direktør

- Å passere én milliard globale brukere er et viktig landemerke i internetts historie, sier Magid Abraham, direktør i Comscore.

- Det er et minnemerke for vårt felles globalsamfunn, der vi bor, og minner oss om at verden virkelig blir flatere. Den andre milliarden vil være på nett før vi vet ordet av det, og den tredje milliarden vil ankomme enda kjappere, helt til vi har et virkelig globalt nettverk av sammenkoplede mennesker og ideer som overgår grenser og kulturelle bånd, spår han.

Valfarter til Google

Forrige uke bemerket selskapet at Facebook i desember slo knockout på Myspace. Myspace var nettsamfunnet med flest besøkende inntil i fjor sommer, men i desember kunne Facebook briljere med nesten det dobbelte antall brukere, med sine 222 millioner unike mot Myspaces 125 millioner.

Facebook er kanskje populær, men ikke mest populær. Ifølge Comscore er det Google som vinner den prisen.

I desember hadde selskapet 777,9 millioner unike besøkende, etterfulgt av Microsofts 647,9 millioner. Yahoo havner på tredje med 562,6 millioner, og Facebook på fjerde.

Les om:

It Bransjen