Enklere å bli Oracle-forhandler

Enklere å bli Oracle-forhandler

Et lavterskelprogram gjør det enklere for forhandlerne å selge Oracles programvare.

Oracle lanserte i 2007 sitt Remarketer-program for å gjøre det enklere og mer lønnsomt for forhandlere å selge Oracles programvare.

Programmet gjør det mulig for forhandlere å kjøpe Oracle-teknologi uten å være del av Oracle Partnernetwork, betale oppstartsavgifter eller signere kontrakter direkte med Oracle.

Remarketer-programmet er basert på tett samarbeid med verdiøkende distributører. I Norge er det Tech Datas enterprisedivisjon Azlan som i fjor ble valgt som verdiøkende distribusjonspartner i Norden.

Harald Løvvik, leder for partneravdelingen i Norge og ansvarlig for rekruttering av nye partnere i Norden sier at Remarketer-programmet er del av en større satsing på smb- og mellommarkedet.

Selskapet opprettet i 2005 en dedikert smb-salgsavdeling i Danmark, og Partnernetwork har allerede en inngangsport for smb-forhandlerne som kalles Quickstart. Den koster omtrent 1 500 kroner og gir ikke de samme rettighetene som et fullt medlemsskap, men forhandlerne har likevel tilgang på opplæring og ressurser.

- Men vi ser at det er en rekke partnere som kanskje bare har muligheter for noen få Oracle-salg i året. Det kan være enkle standardbrukerlisenser på 4 000 til 5 000 kroner, og i den sammenhengen kan 1 500 kroner være mye, spesielt for mindre partnere, sier Løvvik.

Bidrar med positiv økning

I desember annonserte Oracle at selskapet jobber med mer enn 38 autoriserte Remarketer-distributører verden rundt. Gjennom disse har mer enn 1 000 forhandlere solgt Oracle-løsninger. Dette er 500 flere forhandlere siden Oracle utvidet programmet i mai 2008.

Harald Løvvik vil ikke gå ut med detaljtall for Norge, men forteller at 30 prosent av alle nye partnere er i dag med i Remarketer-programmet.

- Det er en betydelig andel og representerer en veldig interessant økning for oss, sier han og viser til at Oracle nylig offentliggjorde regnskapstall som viser en omsetningsøkning på to prosent i tredje kvartal.

LES OGSÅ: Oracle bedre enn ventet

- Jeg tror at en av grunnene til at vi har oppnådd omsetningsøkning er aktivitetene vi har gjort gjennom Remarketer-programmet. Vi når med andre ord ut til nye markeder.

På sikt er meningen at forhandlere som deltar i Remarketer-programmet kan oppgradere seg til å bli en del av Oracle Partnernetwork og få tilgang på fordeler som direktestøtte og rabatter på opplæring.

Enkle og gode penger

I Norge har Oracles distributørpartner Tech Data 2 500 kunder som ifølge Løvvik alle er potensielle partnere.

- Det som er interessant er at partnerne kan ha bransjemessige eller regionale tilknytninger til kunder som er interessert i programvare fra Oracle. Nå kan de enkelt og uten å måtte knytte seg mot Partnernetwork selge våre produkter, sier han.

Lars Ødegaard er produktsjef for Oracle i Tech Data, og han ser at det nå blir veldig enkelt å selge Oracles for forhandlerne.

- Dette er en fin inngangsportal for våre forhandlere som i mange år har vært skeptisk til Oracle. For fem år siden var det veldig vanskelig å begynne og selge Oracle programvare, men i dag er det nok å sende en mail til oss. Og dette er gode penger for små forhandlere. Særlig når Oracles standardutgave slår Microsofts SQL-database på pris.

Les om:

It Bransjen