Ericsson oppgraderer Telenor Sverige

OPPGRADERES: Telenor Sverige oppgraderes med Ericsson-utstyr til de nyeste 4G-funksjonene. Illustrasjon: Arkiv

Ericsson oppgraderer Telenor Sverige

Hele kjernenettet til Telenor hos naboene skal oppgraderes for VoLTE og VoWLAN.

Med oppstart dette kvartalet skal Ericsson oppgradere enheter og tjenestesett i kjernenettet til Telenor i Sverige. Dette er del av en femåring avtale mellom selskapene.

Nye funksjoner for svenskene

HD Voice, Voice over WLAN, Voice over LTE og bedre samtidig bruk av mobilt bredbånd er blant de nye funksjonene som skal tilbys.

Telenor i Sverige har 2,4 millioner abonnenter, og en del av oppgraderingen skal innebære at systemarkitekturen for abonnentene skal bli sikrere, mer pålitelig og enklere, melder Cellular News.

– Det er en helt naturlig utvikling for en teleoperatør. Vi bytter ut kjernenettet til den nyeste teknologien og gir kundene tilgang til de ferskeste nye tjenestene, sier Patrik Nilson hos Telenor i Sverige til telekomidag.se.

Oppgraderingene skal skje fortløpende, men Nilson forteller at kundene ikke skal merke at oppgraderingen foregår. Kun når nye tjenester tilbys vil det merkes.

Store beløp

Hvor mye Ericsson kommer til å betale er ikke klart.

– Det er klart det handler om store investeringer. Det er den store bøygen i denne bransjen, sier Nilsson.

Blant produktene som er med i leveringen er Ericsson IMS for Voice over LTE, Wi-Fi calling og Rich Communications Services, Wi-Fi Mobility Gateway, User Data Consolidation, Mobile Softswitch Solution, og alle relaterte systemintegrasjonstjenester. 

It-bransjen