Ericsson trekker Apple for retten i Europa også

MEN PATENTENE FÅR DU ALDRI: Ericsson produserer ikke lenger egne mobiler, men har store mengder teknologipatenter som andre bruker. Foto: Ericsson

Ericsson trekker Apple for retten i Europa også

Patentstrid i USA med gjensidige søksmål hindrer ikke Ericsson å utvide til Europa. Tidligere har Samsung måttet gi seg på milliardkravene.

Patentsøksmålene har på ingen måte sluttet etter de hete årene på slutten av forrige tiår. I en ny vri forsøker Ericsson å få Apple til betale for smarttelefonpatenter på begge sider av Atlanteren.

Både mobil og annet

Det dreier seg om patenter Ericsson har i 2G og 4G-teknologistandarden. I tillegg er det snakk teknologi som omfatter integrerte brikker og kommunikasjon som ikke er direkte mobilrelatert. Alle teknologier brukes i mobilproduktene til Apple.

Patentstriden har vart et par år i USA, der selskapene saksøker hverandre i striden.

Nå er det tre søksmål i Tyskland, Storbritannia og Nederland som skal øke sjangsene selskapet har for å få kompensasjon for det de hevder er bruk av deres teknologi.

Et tilbud om å få dette lisensiert uten søksmål gikk ut fredag, skriver PC World US.

Ericsson hevder at søksmålene for å få på plass lisenser for bruk av deres teknologi kun er for å verne og utvikle egen teknologi.

Samsung ga seg

Ericsson har lykkes med sin rettstrategi før. I 2013 førte langvarige forhandlinger og rettsforhandlinger til et forlik med Samsung i en lignende sak. Det økte omsetningen til Ericsson med 4,2 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal 2013, og ga 3,3 milliarder svenske kroner pluss på driftsresultatet.

Svenskene hevder de har over 100 lisensavtaler med store teknologiprodusenter om bruk av deres patenter. Hvor mye de krever av Apple er ikke kjent, men Ericsson sier det ligger på nivå med hva de forlanger fra andre lisenspartnere. 

It-bransjen