- Ett av fire nettbrett til bedrifter

- Ett av fire nettbrett til bedrifter

Bedriftskunder vil alene kjøpe mer enn ti millioner tablet-pc-er i år, ifølge konsulentselskap.

Ifølge konsulentselskapet Deloitte vil mer enn 25 prosent av alle nettbrettene eller tablet-pc-ene som blir solgt i år gå til bedriftskunder.

Til sammen mener Deloitte at bedriftene vil kjøpe mer enn ti millioner enheter i løpet av 2011.

Konsulentselskapet forventer også høy etterspørsel i forbrukermarkedet, men tror etterspørselen blant bedrifter vil øke raskere, særlig fra og med 2012.

Deloitt får støtte av en fersk rapport fra analysebyrået Gartner, som spår 55 millioner solgte nettbrett i år, en kraftig økning fra 19,5 millioner solgte enheter i 2010.

Prøveprosjekter

Deloitte peker på fire hovedfaktorer som bidrar til å drive etterspørselen i bedriftsmarkedet.

For det første kjøper mange forbrukere nettbrett til hjemmebruk. Etterhvert begynner mange å se nytten av nettbrettene også på jobb, samtidig som mange arbeidsgivere sier seg villige til å betale for nettbrett og eventuelle abonnement til de ansatte.

For det andre skal mange prøveprosjekter allerede være i gang innen vertikaler som varehandel, industri og helsesektoren. For det tredje er programvareselskapene allerede godt i gang med å utvikle erp- og crm-applikasjoner spesielt tilpasset nettbrett.

For det fjerde peker konsulentselskapet på at nettbrettenes flate formfaktor i motsetning til smarttelefoner og vanlige bærbare pc-er er bedre tilpasset bruk i møterom.

Sikkerhetsutfordringer

For bedriftene er utfordringen så langt å bestemme seg for hvorvidt man skal implementere støtte for flere ulike nettbrett-modeller eller standardisere på en enkelt modell.

Prisnivå, funksjonalitet og problemstillinger rundt sikkerhet er også viktige aspekter som vil bidra til å påvirke opptaket av nettbrettene i bedriftene.

Her RIMs Blackberry Playbook, som ble vist frem på årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Les om:

It Bransjen