Euronics får distribusjonshjelp

Euronics får distribusjonshjelp

Euronics og svenske EEL skal samordne innkjøp og distribusjon til butikker i Norge og Sverige.

Forhandlerkjeden Euronics og det svenske innkjøps- og logistikkonsernet EEL har inngått en intensjonsavtale om å samordne innkjøp, logistikk, transport og distribusjon til sine respektive butikkjeder i henholdsvis Sverige og Norge.

EEL-konsernet står blant annet bak hvitevarekjedene Elon, Elkedjan og Hemexperten og nettbutikken Vitvarumäklarna.

De frivillige kjedene som vil delta i innkjøpssamarbeidet omsetter årlig tilsammen brune- og hvitevarer for 5,5 milliarder svenske kroner og omfatter drøye 600 butikker.

Den nye sammenslutningen blir dermed Sveriges suverent største aktør innen forbrukerelektronikk.

Felles innkjøp først ut

I en pressemelding sier Christer Larsson, administrerende direktør i EEL, at Sverige er et av Europas sterkeste markeder for frivillige butikkjeder.

- Den posisjonen vil styrkes ytterligere gjennom dette planlagte samarbeidet rundt bransjestrukturen, sier han.

- Vi vil utvikle forhandlerkjedene i Norden innen segmentene hvitevarer og hjemmeelektronikk, inkludert radio, tv, data og tele, delvis gjennom egne kanaler og delvis gjennom å skape muligheter for nye kjeder og nye konsepter, sier han.

Det nye samarbeidet skal være på plass i løpet av et års tid, mens enkelte tiltak, som for eksempel de planlagte fellesinnkjøpene, kan iverksettes umiddelbart.

I praksis innebærer avtalen blant annet at Euronics' varer fra nå av til sendes via EELs nærmere 30 000 kvadratmeter store lager i Örebro, skriver Dagenshandel.se.

- Vi er to likestilte parter som sammen ønsker å bevare og utvikle en sterk posisjon for forhandlerkjeder i Norden, sier administrerende direktør i Euronics Sverige, Peter Örbrink, til nettsiden.

Les om:

It Bransjen