Expert sliter i Sverige

Expert sliter i Sverige

Knallhardt prispress fra Elgiganten og Media Markt fører til svensk butikkdød for Expert.

I løpet av det siste halve året har Expert lagt ned en rekke av sine butikker i Sverige.

I oktober stengte kjeden dørene i Kalmar, og siden da har to butikker i Dalarna, en i Avesta, to i Norrköping og en i Karlskrona blitt lagt ned i tur og orden. Nå skriver svenske IT24 at kjeden også vil legge ned begge sine butikker i Örebro.

Magne Solberg, administrerende direktør for Expert Sverige, sier til nettsiden at lønnsomhet er bakgrunnen for nedleggingene.

- Vi gjennomgår alle butikkene, og kommer til å legge ned de som ikke yter så godt som de burde, sier han.

Utelukker ikke flere nedlegginger

Solberg peker på at kundenes handlemønster har endret seg sakte, men sikkert. Det har ført til at drop in-kundene har blitt færre, samtidig som flere og flere kunder heller drar til et shoppingområder som kjøpesentre når de skal handle elektronikk.

- Vi kan ikke sitte på butikker som går dårlig i det konkurransebildet som råder, sier han.

- Vi tror det finnes et segment med muligheten til å gjøre det bra med mindre butikker i byene også. Men de må ligge på rett sted. Det som fungerte for ti år siden fungerer ikke nødvendigvis i dag, sier Solberg, som ikke utelukker at det vil komme flere nedlegginger frem mot sommeren.

Han lover imidlertid at Expert vil tilbake til Örebro, ettersom byen er viktig for kjeden.

- Vi kommer tilbake til Örebro. Det finnes ett alternativ vi allerede har sett mye på, men butikkene vi har nå kommer til å legges ned.

Kjøpte Onoff-butikker

Konkurransen mellom de svenske butikkjedene har tilspisset seg de siste årene i takt med økende prispress fra Elgiganten og Media Markt.

Da Onoff, en av konkurrentene på det svenske markedet, gikk konkurs i fjor sommer, kjøpte Expert opp 30 butikker fra konkursboet, samt kjedens hovedlager.

Allerede da sa Expert at flere av butikkene som kjeden kjøpte opp kunne komme til å bli nedlagt.

- Nå setter vi i gang det vi har sagt tidligere, altså nedlegging av de butikkene som ikke har hatt en sunn utvikling, sa Solberg til IT24 ved oppkjøpet.

Les om:

It Bransjen