Fanger stjal mus for å lade mobilen

Fanger stjal mus for å lade mobilen

Ingen skjønte hvorfor alle musene ble borte fra et fengsel i Skottland.

Innsatte ved Addiewell Prison i Skottland har vært svært så kreative i sin streben etter å bruke mobiltelefoner mens de sitter inne, skriver britiske Daily Record.

Det største problemet har verken vært å smugle telefonene inn i fengselet, eller å holde disse skjult for fengselsbetjentene. For å lade telefonene, har det imidlertid ikke vært nok med en vanlig lader. Det kryr tydeligvis ikke av åpent tilgjengelige stikkontakter innenfor murene.

Playstation

For å få klare å lade opp de hemmelige mobiltelefonene måtte de innsatte derfor ta teknologiske grep. Noen smarte hoder med elektrokompetanse fant ut at usb-kabelen til en mus passer også i spillkonsoller som Playstation 3, som er montert på cella. Ved å kappe bort musa, og i stedet skjøte på enden av mobilladeren, hadde man plutselig fullt fungerende ladere på cella.

Stadig flere mus ble borte fra klasserommene i fengselet, men ingen skjønte sammenhengen før en innsatt ble tatt på fersken under en razzia på cella.

- De fant en hjemmelaget lader koblet til en Playstation, og dermed var saken klar, sier en anonym innsatt til Daily Record.

Teller innsatte og mus

Avsløringen har medført at ingen lengre får forlate klasserommene i fengselet før alle musene er gjort rede for.

Addiewell åpnet for to år siden, og har fått tilnavnet “Addisson” fordi fengselet holder svært høy standard. De innsatte har blant annet spillkonsoller og flatskjerm på cella, og kan bestille mat fra en digital meny.

It Bransjen