Fant 90 år gammel mobiltelefon

Fant 90 år gammel mobiltelefon

Gammel filmavis avslører verdens første mobil, attpåtil med musikk.

Britiske arkivarer har avdekket en reportasjefilm i svart-hvitt som angivelig viser verdens første mobiltelefon i bruk i 1922.

Filmavisen er lagt ut på nettet av British Pathé, og viser to kvinner på en gate i USA som fester en kabel til en brannhydrant.

Paraply med antenne

De holder opp en paraply med innebygget antenne, og bruker telefonen til å snakke med operatøren som spiller musikk for dem.

- Det er fantastisk at for nesten 90 år siden var mobiltelefonteknologi og musikk på farten ikke bare en fantasi, men noe som faktisk ble forsøkt, sier markedssjef hos British Pathé, Mark Harris, skriver Webuser.

Flipp-telefon

- En av våre forskere kom over filmklippet og vi ble overrasket over at ideen var så gammel. Vi er vant til at slik teknologi dukket opp på 1950- og 60-tallet, men dette filmklippet er fra fire år før fjernsynet ble demonstrert for første gang. Telefonen har til og med et lokk, og er dermed den første flipp-telefonen vi kjenner til. Men det er tvilsomt om den vinner noen priser for design, sier Harris.

Arkivarene hos British Pathé har bedt om hjelp til å avdekke flere detaljer om filmen. De vil gjerne høre fra folk som kanskje kan fortelle hvor den ble filmet, hvem damene er og mer informasjon om telefonen.

Nedenfor kan du se den utrolige videoen.

EVE'S WIRELESS

It Bransjen