Feirer spill med pupper og hodeløs geit

Feirer spill med pupper og hodeløs geit

Under en heller spesiell lanseringsfest for Playstation 3-spillet God of War 2 feiret Sony med å kappe hodet av en geit.

Nå har Sony Computer Entertainment startet en intern undersøkelse for å følge opp arrangementet i Athen forrige måned. Det kan se ut til at toppledelsen ikke ser med blide øyne på en fest med toppløse modeller og hodeløse geiter.

LES OGSÅ: PS3-bråk i Sony

God of War har fått 17 og 18-års aldergrense i flere land på grunn ekstremt voldelig innhold. Ifølge Sonys nettside inneholder spillet blod og gørr, intens vold og nakenhet. Spillet ble nylig lansert i Europa.

Tilstelningen det nå er bråk rundt ble holdt forrige måned i Athen, men det er en ny artikkel i det offisielle Playstation-bladet i England som har ført til trøbbel for elektronikkgiganten. Den engelske avisen Daily Mail publiserte et bilde fra artikkelen i Playstation-bladet på søndag. Bildet viser en lettkledd dame, en mann kledd som en gammel romer og en geit med hodet hugget av.

Prøver å redde omdømmet

Sony har bestemt seg for å holde tilbake bladet for å få tid til å fjerne de to sidene med bildene fra Athen. Bladet skulle etter planen komme i bladhyllene tirsdag denne uken. Rundt 2000 blader har allerede blitt sendt ut til abonnenter.

Dyrevernsgrupper var raskt ut med å fordømme arrangementet i Athen. - Å påføre et dyr unødig lidelse kun for underholdningens skyld er uakseptabelt, sier en talskvinne for International Fund for Animal Welfare.

Sonys engelske avdeling vedgår at deler av arrangementet var "upassende”, men prøvde samtidig å dysse ned alvoret i hendelsen. Geiten kom fra en lokal slakter, og spillanseringen som ble arrangert av et gresk event-selskap, tok utgangspunkt i gresk mytologi.

Spillerne gir blanke

Bråket rundt den greske lanseringen gir motstandere av voldelige spill enda et argument i kampen for en snillere spillhverdag. Spillerne selv derimot ser ikke ut til å bry seg nevneverdig.

- Og så? Spillet er knallbra, sier en svensk leser på Daily Mails nettsider.

- Vi spiser alle kjøtt i hverdagen, hvorfor klager de ikke på det? Du kan banne på at mange av de dyrene er slaktet på inhumant vis også, sier en engelsk leser ved navn Tom på den samme nettsiden.

Kostas Farkonas, en gresk spilljournalist, sa at han ikke var på selve arrangementet, men at han hørte om det. – Det var kanskje litt ekstremt, men jeg har sett verre i min jobb som spilljournalist, er hans kommentar til det hele.

Les mer hos Daily Mail.

LES OGSÅ: Årets teknolansering

Les om:

It Bransjen