Fersket på russisk streetview

Fersket på russisk streetview

Kvinnen skulle bare sjekke en adresse i den russiske karttjenesten Yandex Maps. Det endte i forlovesbrudd.

Da 24-årige Marina Voinova logget på pc-en for å slå opp en adresse i byen Perm i Russland fikk hun mer informasjon enn hun hadde regnet med.

Den russiske tjenesten Yandex Maps har en funksjon tilsvarende Streetview i Goole Maps, som er praktisk når man skal finne frem der man ikke er så kjent.

Men da hun klikket seg bortover veien på kartet, fikk hun øye på en kjent figur. På fortauet gikk ingen andre enn kjæresten gjennom fem år. Tett omslynget av en ung kvinne - som ikke var henne.

- Først så jeg en mannlig silhuett. Når jeg gikk nærmere inn, så jeg at det var forloveden min, Sasha, med en annen kvinne, sier kvinnen til det russiske magasinet Life News.

Avslørt av gips

Eventuell tvil forsvant da hun kjente igjen gipsen på forlovedens arm, for han hadde brukket hånden den sommeren bildet ble tatt.

Så snart Sasha kom hjem samme ettermiddag, bad hun ham om å slå opp den aktuelle adressen i Yandex Maps.

- Da bildet lastet inn, ble Sasha helt blek i ansiktet, forteller Voinova.

Da var det gjort, og bruddet var et faktum, skriver The Register. Ouch.

Offentlig er du fritt vilt

Det hører med til historien at Yandex Maps ikke har noen policy om å utydeliggjøre ansikter på tilfeldige forbipasserende som fanges opp av kameraene, slik som Googles Streetview gjør.

Catherine Karnaukhova i Yandex forklarer at det å vise mennesker i panoramabilder er fullt lovlig i Russland, ettersom personen ikke er hovedobjekt i bildet.

Karnaukhova legger til at det ikke er noe problem å be om å få fjernet bilder av seg selv fra tjenesten, som tydeligvis kan komme godt med for enkelte.

The Register har gjort noen undersøkelser, og funnet igjen bildet som førte til bruddet. Snakker du russisk kan du se intervjuet med Voinova hos Life News.

It Bransjen