Festivalmusikk lader opp mobilen

Festivalmusikk lader opp mobilen

Alt du trenger er en t-skjorte fra Orange og en festivalkonsert med trøkk.

På musikkfestivaler er det gjerne langt mellom egnede strømuttak hvor publikum kan lade mobilene sine. Det er et problem mobilselskapet Orange tar på alvor.

I samarbeid med Gotwind, et selskap som spesialiserer seg på fornybar energi, har Orange produsert en t-skjorte som omdanner støyen fra festivalmusikk til elektrisitet du kan bruke til å lade opp mobilen.

Absorberer lydbølger

T-skjorta har fått navnet ”Sound Charge”, og bruker såkalt piezoelektrisitet for å omdanne energien i lydbølger til strøm, skriver Orange på sine nettsider.

Piezoelektrisk film brukes vanligvis i moderne hi-fi-høyttalere, men Orange har tilpasset filmen til et panel på størrelse med et A4-ark som sys inn i en t-skjorte. Filmen er modifisert slik at den fungerer som en stor mikrofon, som "absorberer” energien i lydbølger. Denne energien blir så omgjort til elektrisk spenning, som lagres i et integrert batteri som du kobler til mobilen.

Grønn profil

Konseptet er interessant, men det skal nevnes at du risikerer å pådra deg kraftig øresus i prosessen. Det viser seg nemlig at t-skjorta trenger en helg på å lagre seks wattimer strøm, som trengs å lade opp en smarttelefon én gang, hvis du er heldig, skriver teknologinettstedet Register.

Den miljøvennlige t-skjorta presenteres i forbindelse med den årlige musikkfestivalen i Glastonbury i England i slutten av juni, som har en grønn profil.

Orange har gjort det til en tradisjon å vise frem miljøvennlige konsepter under Glastonbury-festivalen. I fjor produserte selskapet en gummistøvel som bruker varmen fra foten din til å generere strøm når du går, og året før det var det bærbare vindmøller som skulle sikre strøm på mobilen.

Les om:

It Bransjen