Fildelingsnettsted kjøper russisk landsby

Fildelingsnettsted kjøper russisk landsby

Torrentreactor har angivelig kjøpt den russiske landsbyen Gar for en million kroner.

Det russiskbaserte nettstedet Torrentreactor.net er blant de fem mest populære torrentsidene på internett. Fildelingsnettstedet opplyser at de har kjøpt den lille landsbyen Gar i Tomsk-regionen i det sentrale Russland.

LES OGSÅ:

Last ned film lovlig og gratis

Humanitære motiver?

Landsbyen er nå omdøpt til Torrentreactor, og hensikten med kjøpet er angivelig å gi de 214 innbyggerne bedre internettilgang og bedre levestandard. Det finnes tre datamaskiner i landsbyen, og én av disse har internettilgang via telefonmodem.

Torrentreactor hevder det ligger humanitære motiver bak kjøpet, men det kan selvsagt spekuleres i om det hele dreier seg om en markedsføringskampanje og et publisitetsstunt.

- Mesteparten av pengene skal fordeles mellom landsbyboerne, og resten skal brukes til innkjøp av skoleutstyr, veireparasjoner, jordbruksmaskiner og annet utstyr. Selskapet skal også betale for bredbåndstilkobling, da det for øyeblikket ikke finnes noe nettverk i nærheten, skriver Torrentreactor.

LES OGSÅ:

uTorrent på iPad og Android

Kjent for skøyerstreker

Nyhetsnettstedet TorrentFreak skriver at Torrentreactor er kjent for sine skøyerstreker og rare stunts. Tidligere i år sendte de et lass med kondomer til RIAA, MPAA og diverse andre antipiratorganisasjoner, med klar beskjed om at bølletaktikken deres ikke ble satt pris på.

LES OGSÅ:

Warner Bros beskyldes for piratkopiering

Egen nasjon for fildelere

I 2007 forsøkte det svenske fildelingsnettstedet Pirate Bay å skaffe penger nok til å kjøpe mikronasjonen Sealand, for å lage en egen nasjon med "høyhastighets internettilgang, ingen opphavsrettslover og Pirate Bay VIP-kontoer". Kampanjen skaffet rundt 140 000 kroner fra potensielle innbyggere, men mislyktes fordi prisen på Sealand var på over 7 milliarder kroner, skriver TorrentFreak.

TorrentFreak skriver videre at de har forsøkt å komme i kontakt med myndighetene i Tomsk for å få en kommentar til det uvanlige kjøpet, men at de foreløpig ikke har fått noe svar.

It Bransjen