Finn vennene dine i sanntid

Finn vennene dine i sanntid

iFind kan i Wifi-dekkede områder spotte nøyaktig hvor du er, og fortelle det til vennen dine.

Ny teknologi utviklet av en av verdens fremste it-forskningsinstitutter, MIT, bruker wifi-nettverk for å holde oversikt i sanntid over hvor folk befinner seg. Instituttet har brukt sitt eget område i Cambridge, USA, som prøveområde.

Campus på Massachusetts Institute for Technology er 100 prosent dekket av Wifi og har 3 000 aksesspunkter over 104 bygninger. MITs Senseable City Laboratory har startet å logge folks bevegelser og trafikken gjennom området. Av de 20 000 som er tilknyttet campus er det 1 500 som har blitt med på eksperimentet.

- Vi forsker på grensesnittet mellom mennesker og mobil teknologi i byer, eller tettbebodde strøk. Trådløsteknologi endrer måten mennesker lever og jobber på, sier forskningsleder Carlo Ratti.

LES OGSÅ: Mobilt bredbånd kommer bare i byene

Katastrofer

Ratti presenterte noen av forskningsgruppens resultater på et seminar om it og bystrøk.

Med iFind er det mulig å logge hvor dine venner befinner seg, og totaltrafikken på campus kan følges gjennom fargekodede bevegelser. Prosjektet har vakt interesse i andre land, og i samarbeid med Google og Telecom Italia ser man på Roma for å følge med på buss- og drosjetrafikken der.

Med iFind forsøker SCL å få informasjon om bevegelser i sanntid. Med det kan man se hvordan en by beveger seg, og hvor pulsårene i et tettbebodd strøk befinner seg.

- Byene i fremtiden vil bygges av betong og silisium, og det vil gjøre det mulig å hente ut mye informasjon, sier Ratti.

Som konkrete bruksområder nevner han trafikkflyt ved store hendelser, som sportsstevner, eller evakuering ved katastrofer og ulykker. Med hjelp av bærbare pc-er, pda-er og mobiler kan flaksehalser i trafikken avsløres og fanges opp.

Les mer på MITs websider .

Les om:

It Bransjen