Forventer knallhard nettkonkurranse

Forventer knallhard nettkonkurranse

Hovedorganisasjonen Virke tror salgskanalene for elektronikk vil endres som følge av knallhard konkurranse på nett.

De siste prognoser for detaljhandelen fra Virke, hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge (tidligere HSH), viser at gjennomsnittsveksten for varehandelen i 2011 var tre prosent. Den er ventet å vokse til fem prosent i 2012.

Prognosene, som ble presentert på en konferanse i fjor høst, er basert på statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Mer vekst i 2012

I prognosene skriver Virke at de forventer en nedgang i elektronikkhandelen på én prosent i 2011.

Til sammenligning økte dagligvarebransjen og sko med tre prosent, møbler med fire prosent, og byggvarehusene med fem prosent. Virke ser imidlertid lysere på 2012, ettersom prognosene viser at elektronikkomsetningen vil øke med fire prosent.

Knallhard konkurranse

I sine prognoser skriver Virke videre at en større og større andel av elektronikkprodukter vil selges over nett, og at stadig flere tradisjonelle kjeder vil tilby kundene muligheten for å handle på nett.

Organisasjonen forventer også at salgskanalene vil endres som følge av knallhard konkurranse, både mellom kjedene og mot salg over internett, og peker blant annet på at tyske Media Markt har annonsert at de vil etablere seg i Norge i løpet av 2012.

Prisras på lyd og bilde

Virke forventer også at nettbrett, smarttelefoner og småelektriske produkter kan bli store vekstdrivere i 2012.

I prognosene kommer det også frem at det har vært et kraftig prisras på lyd- og bildeutstyr de siste årene. Ifølge prognosene ligger prisene på 40 prosent av prisene i 1998.

Les om:

It Bransjen