Forventer lavere vekst i smb

Forventer lavere vekst i smb

Effekten av finanskrisen på små og mellomstore bedrifter har vært større enn forventet, melder IDC.

Ifølge IDC vil det globale forbruket blant små og mellomstore bedrifter øke med 5,5 prosent fra 2010 til 2014. Dette ifølge analysebyrået vesentlig lavere enn forrige prognose.

Til tross for økningen på 17,4 milliarder som er forventet for 2010, vil forbruket ikke nå 2008-nivået før 2011.

- Nedgangen var ødeleggende for små og mellomstore bedrifter verden rundt, sier Ray Boggs, ansvarlig for smb- og hjemmekontorsegmentet i IDC, i en pressemelding.

- Fremover vil små bedrifter ikke følge de mønstrene vi tidligere har sett og komme tilbake til det forbruksnivået de hadde før nedgangen raskere enn mellomstore selskaper. Snarere vil små og mellomstore bedrifter være forsikige med sine it-budsjetter de neste årene, sier han.

Raskest vekst i pc

Ifølge IDC vil forbruket i smb-segmentet øke til totalt 630 milliarder dollar i 2014.

Mens omsetningsfallet har påvirket alle produktkategorier, både maskinvare, programvare og tjenester, vil oppgangen i større grad være avhengig av hvilket produktområde det er snakk om.

IDC forventer at pc-er og tilbehør vil øke raskest. Deretter kommer programvare, mens servere og lagring vil bruke lengst tid på å komme seg.

Fremover er det i Sentral- og Øst-Europa, Midtøsten og Afrika, samt markeder i Asia og Latin-Amerika, at veksten vil være sterkest.

Nord-Amerika, Vest-Europa og Japan står for rundt 70 prosent av den årlige omsetningen i smb-markedet, men her vil veksten bare være rundt 3 til 4 prosent.

Les om:

It Bransjen