Franske Apple-forhandlere gjør revolusjon

Franske Apple-forhandlere gjør revolusjon

Misfornøyde partnere i Frankrike demonstrerer mot Apple for å synliggjøre mangelen på selskapets produkter.

Flere uavhengige Apple-forhandlere i Frankrike arrangerte på torsdag en demonstrasjon mot Apple, som de mener favoriserer sine egne Apple Stores fremfor partnerne i Apple Premium Reseller-nettverket (APR-butikker).

Mangler produkter

Forhandlerne har gått sammen i en gruppe som kaller seg "Apple of Discord" (oppkalt etter et maleri) for å vise sin misnøye med selskapet, skriver den nettsiden Zone Numérique.

Målet med demonstrasjonen er å synliggjøre mangelen på Apple-produkter, som skal ha hatt store konsekvenser for den franske Apple-kanalen de siste månedene.

Flere forhandlere har måttet vente i flere måneder for å kunne tilby produktene som kundene etterspør, og ifølge nettsiden Les Echos har marginene falt "fra 10 til 3 prosent, og 0 prosent på Ipad".

Hemmer konkurransen?

Aksjonen kommer i kjølvannet av et søksmål som den franske Apple-forhandleren Ebizcuss har levert mot Apple.

I søksmålet skriver forhandlerkjeden Ebizcuss, som har 16 butikker i Frankrike og er på randen av konkurs, at de har slitt med produkttilgangen helt siden Apple åpnet sin første butikk under eget navn i Paris i november 2009.

I forrige uke annonserte Ebizcuss at de ville trekke ut sine aksjer fra Euronext –børsen i to dager som en protest mot Apple. Aksjene ble listet på nytt på børsen før helgen.

Les om:

It Bransjen