Franskmenn kjøper Trygg Data

Franskmenn kjøper Trygg Data

Den franske distributøren Exclusive Group kjøper Trygg Data for å ta sin del av det nordiske sikkerhetsmarkedet.

Trygg Data, som distribuerer blant annet Fortinet, Securenvoy, Allot Communications og Radware i det norske markedet, er kjøpt av den verdiøkende distributøren Exclusive Group.

Målet til det franske selskapet er å bli den ledende distributøren i Europa innen sikkerhetsløsninger samt nettverk og infrastruktur for lagring, noe som blant annet innebærer ekspansjon i Nord-Europa.

Selskapet er aktivt i 12 land. I oktober i fjor etablerte distributøren seg i Sverige, og i Finland var selskapet på plass i januar i år.

God match

Tromsø-baserte Trygg Data har 150 forhandlere i porteføljen. Gjennom en videreutvikling av det nye norske kontoret planlegger Exclusive-gruppen en rask styrking av teamet.

Trond Arne Kongsli, administrerende direktør i Trygg Data, mener Exclusive-gruppen og Trygg Data er en god match.

- Ved å kombinere vår kjennskap til og kunnskap om det norske markedet med kompetansen og styrken til Exclusive Group vil vi raskt utvikle vår virksomhet i Norge, samt bidra til konsernets europeiske vekst, sier Kongsli.

Trygg Data ble grunnlagt i 1992 av Egil Løseth. Han har nå solgt seg ut av selskapet for å starte distributøren Saas Security, som skal spesialisere seg på sikkerhetstjenester levert fra nettskyen.

- Nord-Europa et nøkkelelement

Mer enn halvparten av omsetningen til Exclusive Group kommer fra markeder utenfor Frankrike.

I fjor omsatte distributøren for 667,2 millioner kroner, en økning på 67 prosent fra året før. Målet for konsernet i år er en omsetningsøkning på 30 prosent sammenliknet med 2009. Oppkjøpet av Trygg Data kommer etter at gruppen har fått tilført ny kapital fra aksjonærene i Crédit Agricole Private Equity.

I en pressemelding sier Olivier Breittmayer, administrerende direktør i Exclusive Group, at kapitalutvidelsen og oppkjøpet bidrar til å legge til rette for ekstern vekst særlig i Nord-Europa.

- Utviklingen av vår aktivitet i Nord-Europa er et nøkkelelement i vår vekststrategi. Den kapitalen vi hentet inn i slutten av august 2010 var spesielt ment for å skape rask vekst i disse markedene, sier han.

It Bransjen