Frykter tapte markedsandeler

Frykter tapte markedsandeler

- Det er et stort konsern som biter seg fast, sier Philip Straumsheim, nordisk kommunikasjonsdirektør i Expert. Nå venter han på Media Markt.

Expert venter i spenning på Media Markts inntreden i det norske markedet. Og det er ikke hvem som helst som melder seg, skal vi tro Straumsheim.

- Media Markt er en aktør som vi kjenner veldig godt fra før, de har langt større varehus enn det vi er kjent med fra tidligere, sier han.

Pengeproblemer

Salgs- og markedssjef Bjørn Henning Rørvik i Komplett har tidligere uttalt til IT-Bransjen at Media Markt vil bli store om de kommer til Norge.

- De har mye muskler, og det er ikke tvil om at de vil ta markedsandeler, sier han.

Taper penger

Straumsheim forteller at utviklingen blir fulgt tett av Expert.

- Vi vet at de skal komme til Norge i løpet av 2012, men vi vet ikke hvor de skal komme eller når på året de kommer på markedet. Vi vet heller ikke hvor de kommer til å plassere seg eller hvor mange butikker de kommer til å lansere her i Norge. Vår konkurranse vil også avhenge av om de velger å satse på en storby eller lokalmarkedet, sier Straumsheim til IT-Bransjen.

Han har derimot et lite håp om at de skal tape for mye penger til å satse stort i Norge.

- De har 19 varehus i Sverige og så vidt jeg vet har de allerede tapt masse penger, sier han.

IT-Bransjen kunne i mars fortelle at varehuset mått kutte ansatte i Sverige. Allikevel fortsetter de å ta markedsandeler og utvider stadig med flere butikker.

Må ta grep

Experts strategi mot giganten er allerede klar.

- Media Markt har veldig lave priser så dette må vi møte med selv å ha gode priser, et godt distribusjonsnett og ikke minst et godt utvalg av varer, sier han.

Les om:

It Bransjen