Fujitsu med ny mikroserver

Fujitsu med ny mikroserver

Fujitsu har lansert en ny Primergy "mikroserver" spesialutviklet for småbedrifter.

Fujitsus Primergy MX130 S1 er en ny "mikroserver" spesielt utviklet for oppstartsbedrifter og veldig små bedrifter som ønsker å konsolidere sine it-ressurser.

Modellen skal ifølge Fujitsu gi et mer kostnadseffektivt alternativ til å dele forretningsdata via fildelingsnettverk, minnepinner og epost.

Serveren bygger på AMD-arkitektur og er den nye inngangsmodellen i Fujitsus familie med x86-baserte Primergy-servere. Serveren skal være svært fleksibel og enkel i drift. Minnestørrelse, harddiskplass, tilleggskort og backupfunksjonalitet skal også være enkelt å oppgradere.

Serveren byr også på standardfunksjonalitet som finnes i alle Fujitsus Primergy-servere, som høy energieffektivitet og støtte for RAID-lagring. Den kan leveres med Microsoft Windows Server 2008 R2 Foundation og inntil 16GB ECC-minne.

Primergy MX130 S1 lager ifølge Fujitsu knapt støy. Når den ikke er i bruk har serveren et støynivå på 19 desibel. Den kompakte utformingen gjør at den også passer godt på eller under skrivebordet.

Serveren er tilgjengelig på markedet i løpet av desember, og vil koste fra 3400 kroner eks. mva.

Modellen skal ifølge Fujitsu være et mer kostnadseffektivt alternativ til å dele forretningsdata via fildelingsnettverk, minnepinner og epost.

It Bransjen