Funcom fra hardcore til casual

Funcom fra hardcore til casual

Etter voldsorgien Age of Conan skal Funcom rette seg mer mot familievennlige nettspill.

Det var stappfullt i det lille møterommet da Funcom la fram sitt siste resultat fredag. Mye av spenningen knyttet seg til deres nye spill Age of Conan, men selskapet kan ikke surfe på dette spillet alene. Funcom har andre prosjekter i gryta, og de ser ut til å bli noe ganske annet enn det voksne og blodige rollespillet.

LES OGSÅ: Halvparten dumper Conan

Administrerende direktør Trond Arne Aas i Funcom forteller at de konsentrer seg om tre områder, alle innenfor nettspill: Casual MMO (enkle, lett tilgjengelige spill man spiller med andre over nett), virtual world social networking (sosialisering med andre over nettet i tredimensjonale miljøer) og tradisjonelle, store onlinespill (ofte kalt MMO).

Club Penguin

- Casual MMO er en genre i stor vekst, forteller Aas.

Han sikter til suksesser som Club Penguin, Runescape, Habbo og Maplestory. Dette er enkle spill som man åpner i nettleseren, og som dermed er tilgjengelig for de aller fleste med nettilgang. Man trenger ikke store og dyre datamaskiner, slik som man trenger for å spille Age of Conan, og man kan registrere seg og begynne å spille i løpet av få minutter. Spillene baserer seg ofte på sosialisering, og inntektene kommer fra salg av gjenstander i spillet, annonser og abbonoment.

- Det interessante er også at slike spill er i stor vekst i områder som Brasil og India, sier Aas.

Funcom holder på med to slike spill. Et Java-basert spill, og et annet mer avansert spill som henvender seg til gutter mellom 8 og 20 år. Spillene kan bli lansert neste år.

- Vi håper å gjøre dette til en suksess for oss. Funcom invisterer i dette markedet for å bli vellykkede i dette markedet, understreker direktøren.

World social networking

Når det gjelder Funcoms planer for såkalt virtual world social networking, har de ikke så mye fortelle ennå. Men det er snakk om å bruke teknologi de allerede har utviklet, og bruke de til å la folk sosialisere i tredimensjonale miljøer. Det kan beskrives som et Age of Conan-spill uten slåssing, med fokus sosialisering.

Men Funcom skal også satse videre på tradisjonelle MMO-er. Prosjektet Secret World har vi hørt om før, og Funcom forteller nå at 40 til 50 personer er involvert i utviklingen av dette nye spillet. Spillets konsept er at man spiller i en kopi av den virkelige verden, men under overflaten lurer en skjult realitet, en "secret world". Spillet bruker den samme teknologien som Age of Conan, og skal gis ut til både PC og spillkonsoller. Nye skjermbilder fra dette spillet skal komme snart, lover Funcom.

- Det ser kjempespennende ut! synes Aas, og håper verden vil synes det samme.

Les om:

It Bransjen