The Gathering i gang

The Gathering i gang

Petter Northug får selskap av en treåring på datatreffet på Hamar.

Onsdag formiddag er køene lange utenfor Vikingskipet på Hamar. Siden 1996 har datainteresserte ungdom satt skiene i boden og samlet seg under samme tak for spille, programmere og og være sosiale i påsken.

- Vi regner med 6.000 deltakere innom i løpet av disse dagene, sier presseansvarlig Simon Valvik.

Kveldens høydepunkt er skiesset Petter Northugs som sammen en av verdens beste Counter-Strike spillere, svenske Patrik «f0rest» Lindberg, utfordrer spillinteresserte til duell.

Tidlig krøkes

I dag ankommer også historiens yngste deltaker til Vikingskipet. Arn Daniel er bare tre år og den spillinteresserte faren, Øystein Jacobsen, har meldt dem begge på.

- Han må jo tidlig krøkes, sier far Jacobsen til Hamar Arbeiderblad.

Øystein Jacobsen sier til avisen at barn i grunnen ikke har noe valg og at de uansett møter teknologien tidlig i livet.

- Høyst sannsynlig blir det også en del av hverdagen med jobb og det hele senere i livet, så da er det greit å ta ham rett til ilden, men han trenger for så vidt ingen oppmuntring. Interessen ligger der, sier Jacobsen til avisen.

Det kreative i fokus

Simon Valvik forteller at det kreative er i fokus i år. Og nytt av året er en egen kretiv lounge hvor man har samlet eksperter som hjelper deltakerne med å få testet ut ideer og hjelp til å utvikle programmer og applikasjoner.

- Hvem som helst av deltakerne kan komme innom. Og det er tilbud til nybegynner, erfarene og de proffe, sier Valvik.

Astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard tar også turen Han skal snakke om "Superslurpene hull" (sorte) - et foredrag om universetes mysterier.

Les om:

It Bransjen