Gigantisk underskudd i Expert

Gigantisk underskudd i Expert

Expert forbereder seg på stort underskudd. Ny ledelse og refinansiering for 500 millioner kroner skal få kjeden på rett kjøl.

Expert har i flere år gått kraftig i minus. I 2009 fikk selskapet et underskudd på 138 millioner kroner, og i 2010 endte underskuddet på 122 millioner kroner i minus.

Nå skriver Finansavisen at selskapet har tapt flere hundre millioner kroner i 2011 som følge av blant annet elendig drift og stor nedskriving av goodwill.

Refinansiering

Ifølge kildene Finansavisen har snakket med skal både Experts kampanjer og konsepter ha feilet.

Nå har eneeier Awilhelmsen Capital skutt inn 250 millioner kroner i kjeden for at DNB skulle utbetale et ansvarlig lån på tilsvarende beløp. Kjeden er dermed refinansiert for en halv milliard kroner.

På tampen av fjoråret ble Øyvind Winther, som kom inn i Expert i 2009 for å få orden på selskapet, skiftet ut med Lars Christensen, som tidligere har ledet Expert i Danmark.

Under Winthers ledelse forlot både markedsdirektøren for Norden, kommunikasjonssjefen og finansdirektøren selskapet.

Også styreleder Sigurd Thorvildsen har trukket seg, og blir erstattet av Svein Sivertsen.

Avviser konkursrykter

Svein Sivertsen bekrefter at Expert ikke har hatt noen god økonomisk utvikling, men vil ikke kommentere ryktene om goodwill-nedskrivinger og avviser at kjeden er på randen av konkurs.

- Nå har vi etablert en forretningsplan. Vi skal bli et offensivt selskap i Norge, Danmark, Finland og Sverige, sier han til Finansavisen.

- Mange tror at det har gått dårlig i Norge, men det er i Sverige den store hodepinen har vært. Det har vært svært mange butikker som ikke har hatt god nok lønnsomhet. Det kan være at de har vært for små, de har hatt gal beliggenhet, de har hatt dårlige drivere og det kan ha vært dårlig support fra oss, sier Sivertsen.

It Bransjen