Gjemte spionkamera i dorullen

Gjemte spionkamera i dorullen

Ergo-ansatte sjokkerte og skremt over spionkamera på dametoalettet.

Ansatte i Ergogroup er skremt etter at det ble kjent at en renholdsarbeider fra ISS har gjemt et lite filmkamera på et toalett i selskapets hovedkontor.

- Ja, vi ble sjokkerte, og jeg skvatt litt da jeg så beskjeden på intranettet i morges. Man spør seg: Hva har de filmet, og hvor har de filmet? sier Ann-Berit Øynes i Ergogroup.

Computerworld treffer henne og kollega Kari Hagen utenfor selskapets lokaler i Nydalen. De frykter at de selv er avfotografert, og at det eventuelt kan bli spredt på internett.

- Man tenker jo sitt. Man titter litt rundt seg, og lurer på om det kan være et kamera der, sier Øynes.

Dorullkamera

Spionkameraet ble gjemt inne i dorullen på toalettet.

Jourhavende etterforsker Håvard Bekk ved Majorstua politidistrikt sier de har mottatt en anmeldelse, men kan foreløpig si lite om sakens detaljer.

LES OGSÅ: Spionkamera på Ergos dametoalett

Etter det Computerworld forstår er det et toalett i tredje etasje i B-blokka hvor kameraet ble gjemt. Kommunikasjonsdirektør Hilde Solegaard i Ergogroup vil ikke bekrefte det, av hensyn til at saken nå er under etterforskning.

Brukte toalettet fast

Kari Hagen og Ann-Berit Øynes jobber selv i tredje etasje i A-blokka, men bruker toalettene i B-blokka. En annen kollega av dem, som ønsker å være anonym, sier at hun brukte toalettet fast.

- Samtidig er det viktig å ikke bli hysterisk av dette, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Solegaard sier de har en god dialog med ISS, som har suspendert den ansatte og politianmeldt saken. Hun legger ikke skjul på hva hun syns om det hele.

- Jeg finner det meget ubehagelig. Samtidig føler jeg som ansatt at dette ikke var noe som kunne vært hindret på noen måte, sier hun.

LES OGSÅ: Fri porno-flyt i bedriftene

Les om:

It Bransjen