Gladere regnværsdager

Gladere regnværsdager

Det er en gruppe japanske designere som vil gjøre de grå regnværsdagene litt mer fargerike.

Pileus startet som et forskningsprosjekt ved det japanske Keio-universitetet, og designerne har siden startet opp et selskap, i håp om å gjøre kommersiell suksess med sin Internett-paraply.

LES OGSÅ: Parfyrmert mobil

Paraplyen er koblet til internett via trådløsnett, og gir tilgang til en rekke funksjoner, både nyttige og unyttige sådanne. Forhåpentligvis holde paraplyen vannet unna, for under duken skjuler det seg drøssevis med høyteknologisk utstyr.

Det er blant annet funnet plass til kamera, bevegelsessensor, GPS og digitalt kompass. Informasjonen fra alle disse innebygde enhetene vises på en stor skjerm på selve paraplyduken.

Alltid på nett

Ved siden av å vise bilder tatt med selve paraplyen, er den noe underlige løsningen koblet opp mot fotodelingstjenesten Flickr, dermed kan brukeren ta et bilde og laste det opp til bildeserveren mens regnet øs pøser ned rundt han eller henne. Det er også mulig å se lysbildevisninger lastet ned fra Flickr, eller video fra Youtube om det virker med spennende.

GPS med 3D-kart fra Google Earth.

GPS-funksjonen henter kart og informasjon fra Google Earth. Paraplyens GPS merker hvor brukeren er, og viser et 3D-kart av området en befinner seg i. Deretter er det bare å traske rundt i byen og se hvorvidt 3D-kartet stemmer med virkeligheten. Det digital kompasset, kombinert med GPS, skal gjøre det enda enklere å finne frem på ukjente steder.

LES OGSÅ: Mobiler med Wii-funksjonalitet

Alle de forskjellige funksjonene styres ved å vippe paraplyen i forskjellige retninger, takket være den innebygde bevegelsessensoren. Enn så lenge er paraplyen bare laget i et lite antall prototyper, men håpet er at den skal bli satt i full produksjon etter hvert.

Dette må være det ultimate produktet for bergensere med en over middels interesse for sære teknodingser. Problemet er vel bare at det ser litt underlig ut å bruke paraply når regnet endelig løyer.

Les mer om Internett-paraplyen på Pileus nettside.

LES OGSÅ: Dorullholder til iPod

It Bransjen