GNT blir til Also

GNT blir til Also

GNT tar navnet til eierne i Also Group.

Santech Micro Group (SMG) ble oppkjøpt av finske GNT Holding i januar 2006.

Senere samme år ble 50,1 prosent i GNT Holding kjøpt av sveitsiske Also Group, og norske SMG skiftet navn til GNT Norway.

I 2008 kjøpte Also opp de resterende 49,9 prosentene av finske GNT Group for rundt 372 millioner norske kroner.

Bakgrunnen skal ha vært at Also ville ha frie hender til å gjennomføre stategiske tiltak uten å være avhengig av en annen part. Tidlig i fjor bestemte Also Group seg for å legge ned GNTs svenske avdeling.

Da Also kjøpte GNT ønsket de å bruke tid på å gjennomføre forbedringer i de ulike landene fremfor å bruke ressurser på navnebytte. Men nå er alt klart for neste trinn i strategien, og snart skifter GNT navn til Also.

- I desember i fjor ble vi enige om å bytte til et felles navn. Det er egentlig mest på grunn av produsentene. Also opererer i i syv land, og et felles navn gjør det lettere for dem å forholde seg til oss, sier Monica Aune, administrerende direktør i GNT.

Les også: GNT størst i bredden

- Langsiktige planer

Kostnadene knyttet til navnebyttet går på konsernnivå. Tiltaket vil ellers ikke ha noen innvirkning på den daglige driften eller kundene.

I april får de ansatte nye epostadresser og selskapet en ny webside. Det eksisterende organisasjonsnummeret vil videreføres sammen med alle kunde- og leverandørkontrakter.

- Vi har allerede informert en del kunder om det, men tilbakemeldingen er jo at mange faktisk fortsatt tenker på oss som SMG. Det som er viktig for dem er at vi beholder nettbutikken, sier Monica Aune.

- Men vi er veldig glad for dette. Dir sikkerhet å være i en gruppe med ett navn. For vår del er det ikke minst et bevis for at Also har langsiktige planer for sine aktivitet i Norge, sier hun.

Les også: Enda tøffere for GNT

Les om:

It Bransjen