God fremgang for Elkjøp

God fremgang for Elkjøp

Elkjøp er et lyspunkt for eierne, men kjeden reddet ikke Dixons-konsernet fra et kraftig halvårsunderskudd.

Dixons Group, som eier elektronikkjedene Elkjøp og Elgiganten i Norden, melder i sin halvårsrapport om en marginal omsetningsøkning for 2010/2011.

Frem til 16. oktober omsatte gruppen for til sammen 3,35 milliarder pund, tilsvarende 32,1 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 1 prosent i like-for-like-salget og en oppgang fra omsetningen på 31,9 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Store tap

Resultatet endte på minus 7,9 millioner pund, tilsvarende minus 75,7 millioner kroner.

Det er en bedring enn det massive underskuddet på 168,6 millioner kroner i første halvår i fjor. Nå advarer konsernledelsen om en trang jul.

- Hvis du tror det er lett å selge hjemmeelektronikk og dataprodukter er en rolig og enkel bransje må du tro om igjen, sa Dixons-toppsjef John Browett i en nettkonferanse ifølge britiske PCR.

God fremgang i Norden

Til tross for de store tapene melder Dixons om økte markedsandeler i de fleste markeder, og generelt god fremgang i Norden, Storbritannia og Irland.

I halvårsrapporten heter det at Elkjøp både har konsolidert markedsandeler og bedret marginene.

I Norden økte omsetningen gjennom Elkjøp med 8 prosent til 8,2 milliarder kroner, opp fra 7,7 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Det har gjort det mulig med det Dixons-konsernet kaller en "vesentlig bedring i lønnsomhet". Driftsoverskuddet økte med 15 prosent til 45 millioner pund, opp fra 39,1 millioner pund i samme periode i fjor.

Særlig skal kjeden ha hatt et godt halvår i Finland og Danmark til tross for det som beskrives som et "vanskelig økonomisk klima".

It Bransjen