God julehandel på nett

God julehandel på nett

Norske nettbutikker er godt fornøyd med fjorårets julehandel.

Dibs, som leverer betalingsløsninger for ehandel, melder om rekordsterk julehandel i 2011. Både antallet transaksjoner i Norden og verdien av alle transaksjoner økte i løpet av desember måned.

- Julehandelen på nettet var svært sterk. I desember økte antallet transaksjoner med 27 prosent fra 7,7 millioner til 9,8 millioner, og verdien av alle transaksjoner økte med 18 prosent, fra 5,98 milliarder kroner til 7,02 milliarder, sier Eric Wallin, administrerende direktør i Dibs, i en pressemelding.

Statistikken er basert på tall fra mer enn 15 000 nordiske nettbutiker.

God vekst for Komplett

Anton Hagberg i Komplett.no forteller at nettbutikken økte omsetningen med nesten 15 prosent i desember 2011 fra samme periode i 2010.

- Det er vi veldig godt fornøyd med. 2011 var et bra år, og veksten var høyere enn vi hadde forventet. Jeg synes vi har gjort en veldig godt jobb i høst og truffet bra på innkjøp, sier Haberg.

- Nettrafikken korrelerer også ganske bra med det. Som med fysiske butikker handler det for oss om å få så mange som mulig inn i butikken. På flere av dagene hadde vi mellom 160 000 og 170 000 besøkende innom. Det er uvanlig mye for oss, men konverteringsraten har vært ganske konstant.

Spill-pc-er til jul

Hagberg forteller at det var flere produkter som gikk unna for Komplett i desember.

Desidert best var nettbutikkens egne stasjonære pc-er, som har vært del av kampanjene Crazy Christmas Gamer og Komplett Winter Gamer.

- Det er mange gutterom rundt om i landet som har fått store, stasjonære spill-pc-er til jul, sier han.

Andre produkter som har solgt bra er Samsungs 55-tommers led-tv, smarttelefonen Galaxy S II fra samme produsent, bærbare pc-er fra Acer og Asus, samt Playstation 3.

- Ipad kommer først et godt stykke på ned lista, sier han.

- Bedre enn forventet

Svenn-Aage Lysebo forteller at julesalget for Netshop var bedre enn forventet.

- Vi vokste brukbart mot julesalget i 2010. Vi hadde forventet omtrent samme vekst som i fjor, men endte opp med ca. 20 prosent. Sånn sett er vi veldig fornøyd, sier han.

- I nettbutikkmarkedet har det vært litt bortfall på grunn av konkurser det siste året. Det gjør at det konkurransen har vært litt mindre.

Lysebo forteller at Apple har stått høyt på ønskelisten hos mange av Netshops kunder.

- Det var egentlig Ipad 2 som utmerket seg aller mest, sier han.

Les om:

It Bransjen