Godt år for Infinigate

Godt år for Infinigate

Infinigate-gruppen vokste raskere enn markedet i 2009. Thomas Hagelid mener det først er nå at sikkerhetsmarkedet løsner.

Infinigate trosset finanskrisen og økte omsetningen med 16 prosent til 112 millioner euro i sitt regnskapsår 2009, som ble avsluttet 31. mars i år. Lønnsomheten økte også betydelig og er nær doblet sammenliknet med samme periode i fjor.

En av de viktigste grunnene skal ifølge David Martinez, administrerende direktør i Infinigate, være distributørens fokus på it-sikkerhet og verdiøkende tjenester.

- Siden 2005 har Infinigate vokst vesentlig raskere enn markedet og kontinuerlig sikret markedsandeler. Denne utviklingen har holdt seg selv i det vanskelige økonomiske klimaet vi opplevde i 2009, sier han i en pressemelding.

Thomas Hagelid, administrerende direktør for Infinigate i Norge, forteller om et jevnt godt år også her hjemme.

- Det har ikke vært noe reduksjon i it-sikkerhetsbudsjettene, men det har ikke vært noen sterk vekst heller, sier Hagelid.

Robust etter sammenslåing

Infinigate kjøpte i slutten av 2007 tidligere Nocom Security Group. Det sammenslåtte selskapet hadde sitt første driftsår i fjor.

- Nå begynner selskapet å bli ordentlig robust. Vi vokser og får flere forhandlere, og de eksisterende forhandlerne våre kjøper mer, sier Thomas Hagelid, administrerende direktør i Infinigate.

Blant produktene som har gått spesielt bra er Symantec, Trend Micro og Checkpoint. Ikke minst har kryssalget gått veldig bra – kunder som for eksempel kjøper ssl-vpn fra Check Point kjøper også gjerne autentiseringstokens fra Vasco.

- Forhandlerne er opptatt av å skape mersalg og sy sammen og selge løsninger som går på tvers av flere produkter. Det er moro, sier Hagelid.

Markedet løsner nå

Han trekker også frem Infinigates onlineløsning som ble lansert i fjor høst, der forhandlerne enkelt får tilgang på produktinformasjon, markedsføringsmateriell og liknende.

- De tingene vi gjør rundt er med på å trekke markedet for oss, og vi jobber kontinuerlig å strukturere butikken på nett.

Til tross for at 2009 ikke var året for store utskiftinger og prosjekter hos kundene, kan Hagelid fortelle om en jevn strøm med nye vedlikeholdsavtaler. Han mener det imidlertid først er nå sikkerhetsmarkedet begynner å løsne.

Nå er serverparkene til kundene konsolidert og virtualisert, og da er det sikkerhet som kommer. Der står utfordringene i kø, trusselbildene endrer seg hyppig, sier han.

Tar fra konkurrentene

I pressemeldingen fra Infinigate-gruppen heter det at 2010 ligger an til å bli nok et utfordrende år. Selskapet forventer imidlertid å fortsette veksten, og skal også planlegge å ekspandere til andre markeder.

Så langt har det norske regnskapet i 2010 ifølge Thomas Hagelid vært "glimrende". Distributøren avsluttet nylig andre kvartal, og han har gode forventninger til resten av året.

- 2010 blir ikke dårligere enn 2009, sier han, og peker blant annet på nye agenturer som Barracuda.

I tillegg kommer nye agenturer som selskapet har snappet opp fra konkurrentene.

- Vi vokser stadig på de største produsentene. Og det er gledelig å se at leverandører som vi representerer kvitter seg med konkurrerende distributører av ulike årsaker. Det gir forretningsmuligheter for oss, sier Hagelid.

- Når vi vokser 40 prosent på et marked er kanskje bare 10 prosent reell markedsvekst. Resten tar vi fra de andre. De gjør rett og slett ikke godt nok jobb, og det liker vi.

It Bransjen