Godt pc-salg i Norge

Godt pc-salg i Norge

Pc-produsentene er godt fornøyd med fjorårets norske pc-salg. For 2009 er det bare én som er udelt positiv.

Én million pc-er ble solgt i Norge fjor. Fjerde kvartal sørget for 400.000 av disse, og av disse igjen var 15 prosent minibærbare, skriver Finansavisen i en oppsummering av fjorårets salgsresultater.

Les også:

Norge befinner seg dermed på verdenstoppen i antall solgte pc-er per innbygger. Pc-produsentene Finansavisen har pratet med, konkluderer med at det var et godt fjorår. Unntaket er Fujitsu Siemens.

Salget falt 38 prosent i 2008, men også 2007 var et dårlig år. Frem til november i år mistet selskapet flere kontrakter før det ble klart at Fujitsu tok over pc-virksomheten i selskapet.

- Vi ble svært negativt påvirket av usikkerheten rundt eierforholdene. I en del sammenhenger ga det en solid stoppeffekt, sier Jan Eigil Rydningen i Fujitsu Siemens.

Ikke desto mindre er Rydningen den mest positive av produsentene Finansavisen har pratet med. Nå som eierskapet fra Fujitsu er på plass, tror Rydningen selskapet vil se positive tall allerede i første og andre kvartal.

Les også:

HPs markedssjef i pc-divisjonen, Amund Hamre, tror på IDCs forespeilede vekst for bærbare på 10-15 prosent. Dells norgessjef Michael Jacobs tror inneværende år blir hardt, men sier selskapet «er godt posisjonert til å ta en fair share av pc-markedet». Hanne Klausen i Lenovo tror også på tøffe tider.

Les også:

- Vi avsluttet året med et veldig bra kvartal. Men selv om det går godt i Norge, er vi ikke upåvirket av det som skjer i Lenovo globalt. Dette blir et tøft år med hardt arbeid, sier hun.

Les om:

It Bransjen